Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

SM-finaldag - här är upplägget

I dag avgörs SM-finalen i Ericsson Globe i Stockholm! Här är förutsättningarna inför dagen.

Runt 13400 personer väntas besöka Ericsson Globe i dag, när SM-finalen 2019 avgörs. I två heta finaler ska svenska mästarna koras på dam- och herrsidan. 
Kanal 5 sänder SM-finaldagen i sex timmar, med start 11.30.

- 10.00 öppnar dörrarna till Funzone, det stora aktivitetsområdet i Annexet. Där finns flera sponsorer och utställare på plats.

- 11.00 öppnar dörrarna in till Ericsson Globe. Då kan besökarna ta sig från Funzone (eller direkt från biljettentréerna) in i arenan och följa damlagens uppvärmning.

- 12.15 startar damfinalen. Då möter KAIS Mora Täby. Mora är i sin sjätte raka SM-final, medan det är första gången för Täby. 

- 15.15 startar herrfinalen. Storvreta ställs mot Falun. De båda lagen har prenumererat på SM-guldet de senaste tio åren. 

När herrfinalen är slut innebär inte det att dagen är över. 22.00 öppnar nämligen dörrarna in till den officiella efterfesten (biljetter) i Annexet. Festen är öppen för allmänheten och spelare från de fyra finallagen dyker också upp efter SM-banketten. Efterfesten stänger 03.00.

Officiellt matchprogram (pdf)

Mat och dryck i Ericsson Globe.

- Att Globen återigen är totalt utsålt på finaldagen visar verkligen vilken kraft innebandyn har i Sverige. Därför är det extra kul att vi bibehåller vår starka rättighetsportfölj och även nästa år fortsätter att sända damernas och herrarnas säsong av SSL i våra kanaler, säger Hanif Hosseini, sportchef Eurosport och Discovery Network Sweden.

- Det har varit ett hårt tryck på biljetterna. Vi räknar med totalt runt 13 400 åskådare och därmed en häftigt inramning både för oss som ser matcherna live i Globen och för dem som följer dramat framför teven. Discovery har verkligen gjort en satsning som lyft svensk innebandy under det här första samarbetsåret, så det ska bli spännande att se vad de hittar på under finaldagen. Vi vill fortsätta och utveckla samarbetet tillsammans med dem nästa säsong, säger Göran Harnesk, Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55