Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Så lyckas Warberg nå publik digitalt

Foto: Krister Andersson

Inför helgens omgång av herrallsvenskan har vi pratat med Warberg IC:s Arrangemang och Kommunikationsansvarig Frida Mejstedt. Warberg är en av föreningarna som lyckats bäst med att locka tittare till sin kanal på InnebandyTV.

Vilka hos er, och i vilka roller, arbetar med marknad/kommunikation? 

- Ser vi till tydliga roller så är vi två personer i föreningen som arbetar direkt med marknadsfrågor, där jag har kommunikationsansvaret. Jag har i mitt arbete stor hjälp av Jonas Klavberg i form av det grafiska arbetet och rent varumärkesbyggande. Utöver det så finns det stöttning från styrelsemedlemmar, som i sin tur arbetar med marknad/kommunikation på olika företag i Varberg.

Hur arbetar ni med era sociala medier, vad är syftet?   

- Vi har en uppdelning om hur varje kanal ska hanteras. Vi vill engagera och informera, vara inbjudande och proffsiga. Vi vill att Warbergs ”Blått hjärta och hårt arbete” ska genomsyra i allt vi gör.

Arbetar ni med scheman för publicering av innehåll, hur går tankarna där? 

- Ja, det finns ett grundschema och en tanke som vi arbetar efter. Det som har varit målsättningen är att hitta ett arbetssätt där vi kan leverera en kontinuitet i det vi gör. Det vi gör till en match, det ska vi kunna upprätthålla under de, som i vårt fall 48 matcherna, som våra lag spelar under säsongen. Inte ta på sig mer än vad vi kan leverera. Målsättningen är att hela tiden utveckla och utmana oss till att bli mer intressanta som förening.

Hur arbetar ni med att sprida era matcher/arrangemang? 

- Vi har försökt att arbeta in vår hemsida som ett center. Att därifrån dela tydlig information om våra matcher eller övriga arrangemang, tillsammans med sociala medier. Men som jag skrev tidigare, skapa en kontinuitet. Dock har vi använt oss väldigt lite av de traditionella kanalerna denna säsong, så som tidning, radio & affischer på stan. Något vi tidigare flitigt använt oss av så där behöver vi steppa upp.

Men det handlar också om att hitta nya vägar i dessa tider. Ett projekt som vi just nu sitter med är att ändra våra tidigare Publikmatcher till Digitala publikmatcher. I slutet av nästa vecka bjuder våra partners vår publik på två gratis matcher via webbsändningar, en dam- och en herrmatch. Det hoppas vi ska få fler att hitta till våra sändningar och se lagens matcher i fortsättningen.

Hur tänker ni som har både dam- och herrlag på hög nivå kring kommunikationen för de olika lagen? 

- Vi har arbetat mycket det senaste året med att det inte ska finnas en skillnad mellan lagen i utrymme. Med det betyder inte att vi ser det nödvändigt att göra ”samma saker” mellan lagen men att det ska tydligt framgå att Warberg IC är två elitlag. Warberg vill vara en professionell förening, inte bara sportsligt utan det ska genomsyra allt vi gör och hur vi kommunicerar är en stor del av det.

Varför tror ni att ni har så många som tittar på era matcher? 

- Warberg har en fantastisk och trogen publik som kommer till Sparbanken Wictory Center. Det finns ett genuint engagemang i staden för vår förening och våra lag, hela vägen ner till de yngsta ungdomslagen. Innebandyintresset i Varberg har byggts under många år och det är trogna innebandyfantaster. Det är otroligt roligt att se att intresset finns, trots att vi inte kan öppna dörrarna och uppleva ett kokande Sparbanken Wictory Center tillsammans.


Nytt för säsongen är att föreningarna har möjligheter att tjäna pengar via och pay-per-view (köp av enstaka matcher). Alla lag har en egen länk där du kan välja att stödja hemma- eller bortalag.
Svenska Innebandyförbundet har även tagit fram grafiskt material som ska ge alla lag samma möjligheter att pusha sina matcher i sina olika kanaler.

Länkar till matcherna i omgång 8 hittar ni nedan. Matcherna ser du på InnebandyTV. Klicka på ditt lag här nedan i schemat så stödjer du ditt lag.


Helgens matcher

Allsvenskan Norra

Fredag 20 november
19.30
AIK IBF - Salems IF

20.00
IK Sätra - Gävle GIK

Lördag 21 november
16.00
Strängnäs IBK - FBI Tullinge

17.00
Visby IBK - Djurgårdens IF IBF

Söndag 22 november
16.00
Täby FC - Hudik/Björkberg IBK

Match som är flyttad
Onsdag 16 december
19.30
Bele Barkarby - Hagunda IF

Allsvenskan Södra

Lördag 21 november
13.00
Malmö FBC - Warberg IC 

14.00
IBF Örebro - Lillån IBK

Åby IBK - Nykvarns IBF Ungdom

16.00
Lagan IBK - Lindås Rasta IBK

Söndag 22 november
16.00
FBC Lerum - Åstorp/Kvidinge

17.00
Karlstad IBF - Onyx


 

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2020-11-20, kl 11:42