Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Så går Puskalas tankar inför EFT

I maj spelar U19-herrlandslaget VM i tjeckiska Brno och förberedelserna inför mästerskapet är i full gång. I början av september var U19-herrarna på läger i Uppsala och nu har blicken fästs på nästa samling som är Euro Floorball Tour som spelas 16-18 oktober i ST Gallen i Schweiz.

Vi är väldigt trygga med den kärnan som vi har arbetat med sedan februari på Bosön och det ska bli kul att se utvecklingen på spelare som vi har haft under uppsikt och se vilka killar som tar steget nu i höst, säger Markus Puskala, förbundskapten i U19-herrlandslaget.

För några veckor sedan hade U19-herrarna landslagsläger i Uppsala där de bland annat arbetade med gruppen, hade träningar och träningsmatcher. I maj spelar de VM i Tjeckien och nu med kommande seriestart blir det viktigt för ledarstaben att följa upp spelare som är intressanta till kommande trupp som ska tas ut till Euro Floorball Tour (EFT).

Under EFT blir det dels viktigt med landskamperna där vi både vill spela bra innebandy och få bra resultat. Samtidigt som vi vill utveckla gruppen och hitta de spelarna som vi vill fortsätta jobba med fram tills VM som är slutmålet. Nu när de är så unga så går utvecklingen väldigt fort, det kan hända saker och ting på bara några matcher under någon månad och där vill vi försöka vara med och se vilka killar som tar stegen. Men vi är samtidigt väldigt trygga med den kärnan som vi arbetat med sedan Bosön i februari. Nu under EFT i oktober och sedan Finnkampen i februari kommer det framförallt handla om att förfina allt det vi arbetat med, säger Puskala.

Under kommande landskamper kommer det vara viktigt för laget att dels få spela fler landskamper och dels slipa mer på detaljerna i anfallsspelet.

Vi ville arbeta mer med gruppen och försvarsspelet nu under lägret, det var vårt främsta fokus, och det budskapet togs emot bra. Femmorna arbetade bra i sina formationer och hittade nya vinklar hur vi kan lösa vårt försvarsspel så vi tog många steg framåt. Nu under Euro Floorball Tour kommer vi framförallt fokusera på anfallsspelet och slipa till det.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56