Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Rekordmånga anmälda till Skånes spelarutveckling

Skånes Innebandyförbund storsatsar på sin spelarutveckling – vilket bär frukt. Nu har rekordmånga ungdomar anmält sig till samlingarna under 2019/20.
- Vi hoppas att spelarna känner att det ger något utöver det vanliga, säger Skånes IBF:s Ellen Tillman.

Runtom i landet genomför distriktsförbunden spelarutvecklingsplaner. Inför säsongen 2019/20, som startade 1 maj, gjorde Skånes IBF en omfattande översyn av sin spelarutveckling för spelare 13-16 år för att se vad som behövdes förbättras och utvecklas.

- Vi har kvalitetssäkrat vårt träningsinnehåll på samlingarna, där vi utgår från Svensk Innebandys Utvecklingsmodell och olika fokusområden. Vi får en röd tråd mellan samlingarna och åldersgrupperna. När man är med flera år i rad får man den röda tråden hela vägen, säger Ellen Tillman, som är ansvarig för spelarutvecklingen.

Till de pågående samlingarna har totalt 540 spelare – mer än någon gång tidigare – anmält sig. Det är 24 procent av alla spelare i Skåne i åldersgruppen 13-16, jämfört med 16-17 procent de senaste åren.

- Vi hoppas att spelarna känner att det ger något utöver det vanliga. Vi har en teoridel under varje samling där vi bland annat pratar kring hälsa, kost, fysiska egenskaper, den mentala hälsan och innebandyns regler.

Det stora syftet är att spelarna som medverkar i spelarutvecklingen ska få extra träning från andra ledare med nya röster, träffa spelare från hela distriktet och få en djupare inblick i innebandyn.

- Men vi vill också att de ska få något mer än bara innebandy som det kan ta med sig och sprida vidare i sin klubblagsverksamhet. De delar som sammansvetsar vår sport, som kost, fysik och hälsa som man inte alltid får i sitt klubblag, säger Tillman.

Vad tror du att ökningen av den totala mängden spelare beror på?
- Vi som förbund har tryckt på att det här verkligen är något bra. Vi har marknadsfört det mycket och jag hoppas att spelarna som är med gillar vårt upplägg. Vi får hoppas att trenden håller i sig framöver.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55