Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Ny VM-kollega för Rehn igen - hyllar relationen med Måns PT

Johan Rehn laddar för sitt tredje VM, med en tredje målvaktskollega. Och relationen med Måns Parsjö Tegnér är något annorlunda.
- Det började redan i Falun, där började vi bygga upp någonting, säger Rehn.

2014 var det Patrik Åman, 2016 Jonathan Edling (fd Paulsson) och 2018 Måns Parsjö Tegnér. När Johan Rehn nu gör sig redo för sitt tredje raka världsmästerskap är det alltså återigen med en ny kollega.

Och den här gången är det annorlunda. Rehn och Parsjö Tegnér har känt varandra länge.

- Det började redan i Falun när vi konkurrerade om platsen. Där började vi bygga upp någonting. Vi känner varandra och det fungerar bra nu också. Båda är ganska lugna och har en bra förståelse för konkurrenssituationen. Men självklart vill båda spela. I landslaget måste man hjälpa till, även om man får sitta på bänken, säger Rehn.

Parsjö Tegnér tog steget från Faluns juniorer upp till A-laget, när Rehn var självskriven i målet. Och efter flera fina insatser flyttade han sedan till Dalen för att bli förstamålvakt på heltid.

Nu är de alltså återigen kolleger – i landslaget, där inför VM ingen målvakt är uttalad ”etta”.

- Det är en lite konstig situation, men det är bara att köpa läget. Jag vill att laget vinner och om det är bäst att jag sitter på bänken är det så, säger Rehn.

Rehn har imponerat ordentligt i landslagsdressen den här säsongen. Mot Schweiz i Euro Floorball Tour släppte han bara in ett mål.

- Mot Schweiz var jag jättenöjd. Jag tog med mig att jag kan göra sådana bra insatser. I klubblaget har det inte gått som hade hoppats på den här säsongen, men det känns ändå bra inför VM.

Vad talar för Sverige i VM?
- Alla har fått mer rutin. Många var med och förlorade 2016. Vi vill vinna igen, som vi gjorde 2014. Vi insåg i den senaste finalen att vi verkligen måste spela bättre. Nu vill vi inte förlora en gång till, det är mycket revanschtänk. Det är det som är drivkraften. Vi ska vinna alla matcher och det inkluderar revansch mot finnarna.

VM spelas 1-9 december i Prag. Läs mer om mästerskapet här.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55