Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Nu är Innebandy Flex igång

Under förra veckan arrangerades en Kickoff för föreningarna som ska starta upp Innebandy Flex under hösten. En träff som uppskattades av deltagarna.

– Jag åkte därifrån med ny kunskap och mycket positiv energi, säger Stefan Sköld Nordmarkens IBF.

Innebandy Flex togs fram i samarbete mellan Värmlands Innebandyförbund och RF/SISU Värmland och tack vare ekonomisk stöttning från Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Framåtfonden kan konceptet nu testas i större skala med ambitionen att bli en nationell modell inom innebandyrörelsen.

I höst kommer fem föreningar att starta upp Innebandy Flex i sin förening. Föreningarna är Nordmarkens IBF, Karlstad IBF, Skoghalls IBK, Hertzöga BK, Hagfors IF Uddeholm. Stefan Sköld från Nordmarkens IBF var en av deltagarna som var på plats under Kickoffen och är förväntansfull på att starta upp under hösten. De kommer att fokusera på målgruppen äldre för att locka fler till innebandyn.  

– Det var både inspirerande och roligt. Vi fick testa på spelformen själva och gick igenom reglerna för att sedan utbyta erfarenheter med varandra. Jag åkte därifrån med ny kunskap och mycket positiv energi, säger Stefan Sköld, Nordmarkens IBF.

Under hösten kommer lagen att få stöttning för att kunna starta upp och komma igång med sin Innebandy Flex verksamhet.

Det var en lyckad träff med många entusiastiska föreningar som ska köra igång i höst, säger Sofia Carlsson, som nu tar över projektledaransvaret efter Björn Adolfsson, som under hösten är tjänstledig.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56