Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Nilssons morot i VM: Revanschen

Kim Nilsson är den här säsongen tillbaka där han hör hemma – i Svenska Superligan. Tempot har lyft honom, och nu vill han visa sina kvaliteter på VM i Prag.
- Det är en stor motivation att många vill ta revansch, säger han.

Efter två år i Schweiz och två år i allsvenskan fick Kim Nilsson äntligen bli en SSL-spelare igen den här säsongen. Hans Kalmarsund har stundtals imponerat, och Kim Nilsson har gjort poäng, precis som han ska.

- Jag har visat att jag kan göra många poäng i SSL, det visar att jag fortfarande håller. Jag spelar mer rutinerat nu än tidigare. Det tar på krafterna att spela många matcher kontra fem-sex år sedan. Nu måste jag lägga mer tid på gymmet och vara noggrann för att inte tappa. Jag vill fortsätta utveckla mig. Jag hade en paus från SSL i många år, därför är det skönt att komma tillbaka, säger han.

Nilsson har gjort 179 poäng i landslaget, och många tror att han kommer slå Emelie Lindströms landslagsrekord på 184 poäng i det kommande världsmästerskapet i Prag. Han själv är riktigt sugen på vinster – framför allt så klart i finalen.

- Jag tror att en nyckel är att många är med som spelade i Riga när vi förlorade. Det är en stor motivation att många vill ta revansch. Får vi alla spelare på en bra nivå är vi bättre på alla positioner, då är vi svåra att stoppa. Då kommer vi att vinna.

VM spelas 1-9 december i Prag. Läs mer om mästerskapet här.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55