Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Nilsson slog poängrekord i landslaget

Nu är han ensam etta på poängtronen. Kim Nilsson gjorde sitt 182:a landslagspoäng i den första perioden mot Danmark, vilket gör att han kliver om Emelie Lindström som främsta poänggörare i blågult.
- Det är så klart väldigt, väldigt stort, säger han.

Igår mot Norge gjorde Kim Nilsson två poäng, vilket gjorde att han tangerade damlandslagets före detta storstjärna Emelie Lindströms poängrekord på 181 poäng. Och i dag, redan i den första perioden mot Danmark, klev Nilsson upp ensam på tronen.
Hans straff till 3-0 betydde poäng 182.

- Det är klart att det är en lättnad att ha slagit rekord. Jag får fortsätta göra poäng så att inte Emelie får för sig att börja spela igen, säger Nilsson och ler.

Tänkte du att du kunde slå rekordet i dag?
- Det är klart att man tänker på motståndet, Danmark. Något litet poäng skulle kunna trilla dit. Det är skönt att ha det gjort, nu kan jag fokusera framåt.

Nilsson gör även sin 100:e landskamp när Sverige spelar sin femte match i mästerskapet på lördag. Men rekord och milstolpar är något han tänker mindre på just nu.

- Jag tror inte att det (rekordet) betyder så jättemycket just nu, det blir mer när jag lägger av och har karriären bakom mig. Huvudmålet är att vinna VM-guld, sedan blir allt annat en bonus. Men det är så klart väldigt, väldigt stort, säger han.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55