Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Missa inte att ansöka om startstöd för pensionärsinnebandy

En del i Svensk Innebandys utvecklingsarbete är att vi vill nå människor som vi idag har svårt att nå med vår traditionella innebandy. Därför har vi startat Innebandy+ – ett projekt som kan lyfta din förening och klubb.

Redan nu har över 15 föreningar startat eller är i startgroparna med sin Innebandy+verksamhet. Totalt är det över 15 föreningar från nio distrikt som ansökt och fått medel för att starta upp Innebandy+ i sin verksamhet under åren och nu öppnar vi upp ansökan igen. Men tveka inte – ansökan stänger den 17 februari.

Svensk Innebandy har som vision att bli folksporten och vara en sport för alla som vill engagera sig. Vi ser att målgruppen äldre har en låg föreningsnärvaro hos oss samtidigt som ensamheten och stillasittandet hos målgruppen ökar. Det vill vi råda bot på.

Föreningar kan ansöka för att få pengar antingen för uppstart av ny verksamhet eller utveckling av befintlig verksamhet. För alla föreningar som vill starta kommer Svensk Innebandy att bidra med både kunskap och material – med allt från broschyrer till redan framtagna mallar för både rekrytering och sociala medier. 

Läs mer om vad vi kan hjälpa din klubb här.

Ladda ner din ansökningsmall här

För att ansöka använder ni er av ansökningsmallen och mejlar den till Inez Rehn, inkluderingsansvarig på Svensk Innebandy inez.rehn@innebandy.se.

Sista ansökningsdag är den 17 februari.

Kort om Innebandy+

Innebandy+ är innebandy på valfri nivå som passar perfekt för bland annat en äldre målgrupp. De föreningar som nu är i gång kör olika former av innebandy, tillexempel konceptet Innebandy Flex, 3 mot 3, traditionell innebandy på stor plan och ibland även helt annan form av träning till exempel cirkelträning. Satsningen har varit i gång sedan säsongen 18/19 och antalet föreningar med verksamheten har växt för varje år.

Innebandy+ utgår från tre ord: rekrytering, mervärde, stabilitet. Här är ett kort tips inom varje kategori.

Rekrytering:
Målet är att alla föreningar i projektet ska ha minst 40% deltagande kvinnor.

Mervärde:
Erbjud någonting utöver innebandy. Varför inte arrangera en fikastund efter varje träning, anordna föreläsningar med PRO eller erbjuda annan träning än innebandy?

Stabilitet: Deltagarna kanske till och med kan vara en resurs i föreningen och bli organisationsledare, tränare eller i en roll vid exempelvis match- och cuparrangemang.

Se en film om hur Innebandy+ fungerar. 

Vid frågor, kontakta Inez Rehn, inkluderingsansvarig

short_text    Publicerat av Martin Almroth 2022-02-15, kl 17:00