Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Lyckat läger för U19 - Det här väntar nu

Under onsdagen avslutades U19-damlandslagets läger på Bosön. Nu väntar mycket arbete för staben för att ta ut nästa lägertrupp.
- Jag tror och hoppas att många åker härifrån och tycker att de har visat upp sig själva, säger förbundskapten Johan Hydling.

44 spelare födda 2001 och 2002 har de senaste tre dagarna visat upp sig på U19-damlandslagets läger på Bosön. I dag avslutades lägret och nu väntar ett stort arbete för landslagsstaben. De ska återkoppla till alla spelare, utvärdera resultatet av lägret och fortsätta scouta.

- Det har varit jättekul att få en närmare bekantskap med spelarna som vi har följt sedan distriktslags-SM och alla regionläger. Det har varit tre fartfyllda dagar där vi satte vårt spel allt bättre ju längre lägret pågick. Jag tror och hoppas att många åker härifrån och tycker att de har visat upp sig själva, säger förbundskapten Johan Hydling.

Nästa gång U19-damlandslaget samlas är i mitten av maj. Då kallas 30 utespelare och 4 målvakter till Bosön för ett fyra dagar långt läger.

- Då kan vi addera ytterligare saker till det vi har gett dem nu. Förhoppningen är att vi ska ligga långt fram, säger Hydling som påtalar att lägerformen med 44 spelare har varit väldigt lyckad:

- Det är två saker som är bra. De som är 02:or har flera år på sig att lära känna verksamheten och få en kontaktyta hos oss. Och vi får verkligen in ett större antal spelare i vårt tänk som är intressant nu och i framtiden. Det händer mycket i deras utveckling de kommande åren som är intressant att följa.

Se ett inslag från lägret:

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55