Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Larsson rädd förlora VM-platsen - Fysiken räddade honom

Johannes Larsson lämnade återbud till Euro Floorball Tour i Uppsala och tänkte där och då att VM-platsen kunde vara förlorad. Men hans speciella spelaregenskaper – som passar perfekt på den internationella scenen, gav honom en plats i Prag.
- Jag kan utnyttja min storlek och fysik bättre där, säger han.

När VM-genrepet Euro Floorball Tour närmade sig i oktober insåg Johannes Larsson att han skulle bli tvungen att tacka nej till spel. Han väntade sitt första barn samtidigt och därför var det givet att vara kvar hemma i Falun.

Han insåg dock att VM-platsen kunde gå förlorad i och med återbudet.

- Självklart var jag orolig. När jag inte kunde vara där och prestera var någon annan där och gjorde det bra. Jag missade ju även några läger i somras när jag hade opererat tån, säger han.

Men trots det blev Larsson uttagen i truppen. Och det är tack vare hans spel, som enligt förbundskapten Mikael Hill passar bättre internationellt än i Svenska Superligan. Larssons enorma fysik i sitt spel är nästan unikt i världsinnebandyn.

- Jag håller med det Hill säger. Det är lite annan nivå internationellt som gör att jag kan utnyttja min storlek och fysik. Jag får mer ut av det.

Larsson var med i Riga för två år sedan, när Sverige förlorade VM-finalen på straffar mot Finland. Det är ett scenario som ska undvikas nu.

- Vi har de bästa spelarna. Vi har revanschlusta från senaste VM. Den kombinationen gör att vi blir väldigt starka.

VM spelas 1-9 december i Prag. Läs mer om mästerskapet här.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55