Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Inför Svenska Superligan - Jönköpings IK dam

Jönköping IK:s damer kämpade hårt under föregående säsong, vilket resulterade till att de höll sig kvar i Svenska Superligan. Deras egna spel ska få laget att ta ytterligare steg i sin utveckling och utmana alla lag i serien.
Innebandy.se har pratat med Jönköping IK:s tränare Johan Ivarsson inför den kommande säsongen.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Vårt upplägg har varit välplanerat och varierande för att få med flera olika delar i vår försäsongsträning. Vi har haft två gemensamma gympass tillsammans med en personlig tränare som stöd. Vi har även haft två löppass i smågrupper, där grupperna varit nivåanpassade för våra spelare. Sedan har vi haft ett innebandypass som har bestått av mycket fart och fokus på uthållighet. Och till sist har vi haft ett eget pass där träningen varit anpassad för individen. Totalt har vi haft sex pass i veckan, så vi har kört på bra.
 
Hur mycket innebandy har ni tränat?
-Vi har haft ett innebandypass i veckan. Vårt fokus har mest varit på uthållighet, därav mycket spel. Spelformen tre mot tre och fyra mot fyra har vi använt oss mycket av. Detta för att ha mycket fart och förbättra vår uthållighet.

Vad kommer ni att göra för att bli ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- Fortsätta bygga på det vi redan har byggt upp. Våga spela vårt egna spel, där vi vågar utmana och äga mycket boll. Vi har många duktiga unga spelare som jag vill fortsätter utvecklas och tar nästa kliv. Sedan finns det alltid detaljer att slipa på. Det är otroligt starkt att vi höll oss kvar i Superligan under säsongen. Det visar att vi har stor potential och något att fortsätta bygga på för att bli ännu bättre.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Det är viktigt att alla hittar sina roller i laget och köper den fullt ut. Att vi får ihop gruppen och jobbar som ett i alla lägen är också otroligt viktigt.

Vilka nyförvärv har ni i laget?
- Lisa Öhrström, back från Fristad. Det är ett spännande nyförvärv som är högerskytt och har ett bra skott. Lisa är en ambitiös tjej som jobbar hårt i alla lägen och är duktig med bollen.

- Elin Rejgård, forward från Fröjered. Hon är bra på att röra sig utan boll och skapar många lägen. Elin har mycket energi och en stark fysik.
 
- Alma Kilpeläinen, back från Ljungby IK. Alma är en mycket spännande back med ett bra spelsinne. Hon är stark, snabb och har hittills imponerat på träningarna. 

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Det är jättesvårt att enbart nämna ett namn, då vi har många duktiga och intressanta spelare. Vi har ett starkt lag och många duktiga individer. Jag och ledarstaben hoppas att många vill kliva fram och ta på sig en ledarroll på planen.

Vad är ert mål för säsongen 2018/19?
- Vi har inte satt något mål ännu. Vi vill först spela träningsmatcher och få ihop laget ordentligt, för att sedan få en bild av vart vi står och ta fram ett rimligt mål gemensamt.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Det ska bli spännande att se hur långt vi kan gå och hur stora kliv tjejerna kan ta.

Vilket blir det tuffaste laget att möta – och varför?
- Jag känner inte att det är tuffare att möta något särskilt lag. Det ska bli kul och spännande att möta alla lag. Det är roligt att vi tagit stora kliv och utmanar många lag i Svenska Superligan.

 

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55