Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Inför Allsvenskan - Västra Mälardalen IB

Säsongspremiären i Allsvenskan Västra kommer allt närmare och Västra Mälardalen är återigen ett av lagen som spås vara med och slåss om topplaceringarna, och lagets tränare Anders Granlund ser fram emot seriestarten. 

- Det är alltid skönt att komma igång och att man får spela om tre poäng. Det går inte att få det riktigt ordentligt på träningsmatcher för man lever upp lite när man får tävla, berättar Anders Granlund.

Västra Mälardalen slutade på en andraplats i Allsvenskan Västra senast och lägger återigen målsättningen högt.

- Vi har haft skyhöga förväntningar på oss själva under flera säsonger. Kval har varit en given målsättning och det som vi har jobbat mot varje år. Sen är det lite spännande i år tycker jag för vi har en del unga spelare som kommer att få ett större ansvar i år och det ska bli jättekul att se hur det faller ut. Jag har stora förhoppningar på att det kommer gå bra, det är jätteduktiga tjejer. Vi kommer vara lite vassare framåt i år och jag har förväntningar på att vi kommer göra fler mål än förra året.

Vilken typ av innebandy kommer att känneteckna Västra Mälardalen?

- Jag tror att det kommer att synas att det finns en tanke bakom det vi gör och det kommer märkas på spelarna Det tycker jag att man gjorde även förra året och det är något man inte alltid ser i Allsvenskan tyvärr. Det kommer vara tydligt och märkas för publiken att ”aha, här finns det en tanke och här försöker man göra något genomtänkt”. Sen kommer vi nog ha väldigt mycket boll och vara spelförande, och det gillar vi att vara. Sen hoppas vi bara att vi sätter våra chanser så att det resulterar i massor med poäng.

På frågan om vilket lag han ser mest fram emot att möta så lyfter Granlund fram en tidigare rivalitet.

- Det blir någonstans Lockerud Mariestad med Mickael Fredriksson. Vi har en gammal relation han och jag från när jag tränade Lillån och han tränade Lockeruds herrar och nu möts vi även på damsidan. Det brukar vara känslofyllda och bra möten så där har jag stora förväntningar. Jag har redan fått ett par sms av honom.

Vem i Västra Mälardalen blir annars det stora utropstecknet den här säsongen?

- Jag tror att utropstecknet kan bli Sofie Jaska. Hon är 33 år ung och visar alla att det går att spela innebandy fast att man är, som hon själv säger, en tant. Grym inställning och en grym förebild och hon kommer att leverera. En jätteviktig karaktär och person för vårt lag.

Foto: Västra Mälardalen

Den här säsongen tas ett helt nytt grepp kring Allsvenskan. Svensk Innebandy vill lyfta både ligan och lagen genom nya koncept. Fram till seriestarten uppmärksammar vi på innebandy.se flera lag som spelar i dam- och herrserierna.

Följ matcher live på www.innebandy.tv!

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2020-10-06, kl 11:56