Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Inför Allsvenskan - Strängnäs IBK

I flera säsonger i rad har Strängnäs IBK varit med i toppen av Allsvenskan norra på herrsidan och varit nära att kvala upp till SSL. Huvudtränare Peter Lund förutspår dock en tuffare säsong för laget i år.
- Vi har ju spelat kval i fyra av de fem senaste säsongerna, men i år blir nog en annorlunda säsong då vi tappat några etablerade spelare. Det är svårt att säga vart vi står då vi haft blandade resultat under försäsongen. Vi får helt enkelt vänta och se.

Den största skillnaden inför kommande säsong menar Lund utgörs av del tunga spelartapp.
- Gällande spelare så har vi haft lite omsättning. Vi har tappat en del etablerade spelare och istället värvat lite blandat från division 1, Allsvenskan och Estland faktiskt. Annars är det inte så mycket som är nytt. Vi kommer ha ett ungt lag med många spelare födda på 00:talet som kommer att få mycket speltid. Det blir annorlunda från tidigare säsonger men det är som det är. Vi har ett intressant lag som absolut kan bli riktigt bra, men vi har något lägre förväntningar.

Vilken typ av innebandy kommer att känneteckna Strängnäs IBK den här säsongen?
- Vi kommer att spela en offensiv innebandy där vi ibland sätter hög press och ibland backar hem. Vi har många kreativa spelare som vill spela innovativ innebandy, så vi kommer behöva hitta en balans mellan kreativitet och klokhet. Självklart kommer vi vilja ha mycket boll och spela mycket anfallsinnebandy.

Vilken motståndare ser du mest fram emot att möta?
- Det blir första gången vi möter Nykvarn på den här nivån. Det blir ett derby kryddat med enorma nyförvärv, så det blir otroligt kul att möta dem såklart.

Vilken/vilka spelare i laget vill du lyfta fram lite extra inför säsongen?
- Jag tror att Tim Lindgren kommer att få sitt stora genombrott i Allsvenskan den här säsongen, Ahmad Aldeeb likaså. De är två väldigt duktiga offensiva spelare. Sedan har vi Casper Nilsson som gör sin tredje säsong som helt ordinarie back. Han blir sällan uppmärksammad eftersom han inte gör så många poäng, men han är en av våra viktigaste spelare. Han är fantastisk och kommer att ta ytterligare steg i år.

I premiären möter ni Gävle GIK, hur går tankarna inför den matchen?
- Det är också en rolig match, även dem har gjort en del roliga värvningar men kanske hamnat lite i skuggan bakom Nykvarn. De var bra redan förra året men fick inte riktigt träff på det, men jag tror att de kommer att vara tunga att möta. Gävle blir farliga i år.

Fram till seriestarten av Allsvenskan uppmärksammar vi på innebandy.se flera lag som spelar i dam- och herrserierna.

Följ matcher live på www.innebandy.tv!

short_text    Publicerat av Emma Clarin 2021-09-16, kl 08:00