Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Inför Allsvenskan - Fröjereds IF

Nästa helg väntar premiären av Allsvenskan västra på damsidan, något som Peter Åhling, tränare i Fröjereds IF, ser fram emot.
- Först och främst är våra förväntningar att det ska bli väldigt kul att spela. Sedan så förväntar vi oss att det kommer bli väldigt tufft, en serie med tolv lag där hälften riskerar att åka ur är givetvis tuffa förutsättningar.

Som Åhling är inne på väntar en väldigt spännande säsong i Allsvenskan västra.
- Vi förväntar oss en intressant säsong, många roliga matcher där lag kommer spela med kniven mot strupen, så det blir något annorlunda i jämförelse med tidigare år. Eftersom vi är ett så pass ungt lag, jag vågar nog påstå att vi har lägst snittålder av alla lag i Allsvenskan, så är vi ödmjuka inför den kommande säsongen.

Vad är er målsättning för säsongen 2021/22?
- Vårt huvudsakliga mål är att kämpa för att ta sjätteplatsen och därmed hålla oss kvar och slippa kval. Det är självklart att det är det vi jobbar för, men vi är ödmjuka inför uppgiften. Vi och många med oss kommer att kämpa hårt för just den målsättningen. Sedan har vi andra målsättningar också, vi har många som gör sin första seniorsäsong på den här nivån, eller överhuvudtaget, så vi vill också givetvis utveckla våra spelare och ta steg framåt oavsett om det är spel i Allsvenskan eller division 1 som väntar nästa säsong.

Vilken typ av innebandy kommer att känneteckna Fröjereds IF den här säsongen?
- Som vanligt så kommer vi försöka att driva upp ett högt tempo. I spelet utan boll vill vi jobba med mycket aggressivitet och våga vinna tillbaka bollen i alla lägen. Med boll ska vi försöka vara så raka som möjligt.

Vilken motståndare ser du mest fram emot att möta?
- Vi spelar ju derby mot Lockerud, där finns en rivalitet mellan föreningarna och det har det alltid gjort. Så i matcherna mot dem kittlar det lite extra.

Vilken/vilka spelare i laget vill du lyfta fram lite extra inför säsongen?
- Det är såklart jättesvårt att välja ut på det sättet, men det finns några som kommer att betyda lite extra mycket för laget. Tova Pettersson är en spelade född 03 som vi använder som back, men som precis lika gärna kan spela forward, hon är jätteviktig. Hon gör sin tredje säsong i allsvenskan och har rutin trots att hon är så pass ung.

Sedan skulle jag också vilja nämna tvillingparet Alva och Tilda Härnborg, födda 04:a. De har kommit in bra i laget och visat att de kommer att förstärka oss under säsongen, de är inte bara med för att se och lära. De kommer vara roliga för publiken att titta på!

Fram till seriestarten av Allsvenskan uppmärksammar vi på innebandy.se flera lag som spelar i dam- och herrserierna.
Följ matcher live på www.innebandy.tv!

Foto: Mats Olofsson

short_text    Publicerat av Emma Clarin 2021-09-11, kl 08:00