Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Inför Allsvenskan - FBC Lerum

FBC Lerum spelar till vardags i Allsvenskan södra på herrsidan. Ny huvudtränare är Ricard Carlsson och enligt honom har det funnits en långsiktig plan i klubben som de hoppas på att kunna förverkliga den här säsongen.
- Vår förväntning, eller kanske förhoppning, är att vinna Allsvenskan södra. Det har funnits ett treårigt mål för laget att gå från division ett till Allsvenskan och sedan kvala upp till SSL, så det är det vi går för.

Vad är nytt i laget för i år?
- Förutom att jag själv är ny som huvudtränare så är vår assisterande tränare Oscar Elfsberg också ny. Annars har vi egentligen bara ett riktigt nyförvärv i Anton Svanberg som gjort det riktigt bra hittills.

Vilken typ av innebandy kommer att känneteckna FBC Lerum den här säsongen?
- Lerum har alltid spelat en attraktiv och offensiv innebandy med mycket bollinnehav. Skillnaden från förra året är nog en bättre och mer finslipad defensiv. Även om laget fått beröm för att de spelar en rolig innebandy så släppte de också in otroligt mycket mål tidigare, så det är där jag försökt komma in och göra den största skillnaden.

Vilken motståndare ser du mest fram emot att möta?
- Där kanske det skiljer lite mellan min personliga åsikt och vad laget tycker. För mig är det utan tvekan Lindås eftersom jag varit där innan. Det är ju ett derby också, så det kommer vara en viktig match för alla. Sen skulle jag också säga Warberg och Karlstad, det är två tuffa möten som många väldigt gärna vill vinna.

Vilken/vilka spelare i laget vill du lyfta fram lite extra inför säsongen?
- Nämner man någon så är det ju alltid någon som blir uteblir, men på försäsongen har Oskar Härsjö och Tim Sandblom varit väldigt duktiga och tagit otroliga steg från förra året. Härsjö är en rejäl klippa på backen och Tim har verkligen visat sin kvalité och växt i och med att han blivit uttagen i U19-landslaget. Även Pontus Reinholdsson som nu tagit över kaptensbindeln har vuxit och visar bra ledaregenskaper, men som sagt så skulle jag kunna nämna många fler.

I premiären möter ni Fagerhult Habo IBK, hur går tankarna inför den matchen?
Först och främst ska det bli jättekul att serien drar i gång. Sedan så dämpas den känslan lite i dagsläget för det råder osäkerhet kring vilket lag vi kommer kunna ställa på plan nästa helg. Vi har väldigt mycket skador och sjukdomar i laget just nu, men en match borta mot Fagerhult är speciellt, det kommer bli mycket intensiva närkamper och en spännande match. Förhoppningsvis kommer det vara en del publik på plats också, så det ser vi fram emot.

Fram till seriestarten av Allsvenskan uppmärksammar vi på innebandy.se flera lag som spelar i dam- och herrserierna.

Följ matcher live på www.innebandy.tv!

short_text    Publicerat av Emma Clarin 2021-09-14, kl 08:00