Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Inför Allsvenskan - FBC Kalmarsund

FBC Kalmarsund har varit i blickfånget under silly season och nu närmar sig premiären i Allsvenskan södra på damsidan med stormsteg. Huvudtränare Viktor Sheffield är tydlig med vilka förväntningar som finns hos laget inför säsongen.
- Det uttalade målet är ju att knipa en kvalplats och där göra allt vi kan för att gå upp till SSL redan i år.

Ni har fått in många välkända namn inför säsongen, vad mer är nytt i laget för i år?
- Ja det har ju varit en stor omsättning med många nya spelare, så först och främst måste vi jobba på att få ihop gruppen så att den kan fungera tillsammans. Vi har både fått in unga talanger som vill framåt och då även landslagsspelare som kommer med ovärderlig rutin, så förhoppningen är att kombinationen av de ingredienserna ska göra det så pass bra att vi lyckas nå vårt mål.

Vilken typ av innebandy kommer att känneteckna Kalmarsund den här säsongen?
- Vi vill dominera matchbilden i samtliga matcher vi spelar, och spela en offensiv och optimistisk innebandy som är utvecklande för spelare och samtidigt rolig för publiken att titta på.

Vilken motståndare ser du mest fram emot att möta?
- Dels ser vi fram emot att möta Växjö. De har, likt oss, gått ut med att de satsar mot SSL. Dessutom är det ett länsderby, så matcherna mot dem ser vi väldigt mycket fram emot. Sedan så är Göteborg alltid med i toppen. Vi har haft tuffa bataljer mot dem de senaste åren. Det brukar bli roliga och välspelade matcher, så det är klart att det är något att se fram emot också.


Vilken/vilka spelare i laget vill du lyfta fram lite extra inför säsongen?
- Det blir ju svårt att inte nämna Moa (Tschöp), med den rutinen och den vinnarinstinkten som hon har. Hon är en fantastisk innebandyspelare och en sann ledare även utanför planen. Sedan har vi fått in fantastiskt många duktiga, jag skulle kunna nämna hur många som helst egentligen, men Thea Ekholt i målet och Karen Farnes som bidrar med en bra träningskultur och driver laget framåt på det sättet. De vet vad som krävs för att ta steget upp.

Hur går tankarna inför premiären, som för er del spelas först den 25:e september?
- Ja eftersom Floda drog sig ur så blev ju vår premiär uppskjuten till omgång två. Vi ska spela några träningsmatcher till nu innan premiären och då får vi sätta vårt försvarsspel på examensprov, sedan ska det egentligen bara bli kul att äntligen få komma i gång.

Fram till seriestarten av Allsvenskan uppmärksammar vi på innebandy.se flera lag som spelar i dam- och herrserierna.

Följ matcher live på www.innebandy.tv!

Foto: Simon Melchert

short_text    Publicerat av Emma Clarin 2021-09-15, kl 08:00