Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Här är Sveriges grupp till U19-VM

16 världsnationer tävlar om att få lyfta pokalen i Uppsalas IFU Arena där U19-VM kommer att avgöras 6-10 maj 2020. Men resan dit kommer att vara tuff och består av flera grupp- och slutspelsmatcher innan den stora finalen väntar.

Nu är grupplottningen klar och Sverige kommer att spela i grupp B som består av Norge, Tjeckien och Lettland.

Den 6-10 maj kommer Sverige jaga sitt fjärde raka VM-guld. Dem har de senaste åren mött Finland i finalen men aldrig tidigare har Sverige varit värd för arrangemanget, något som de kommer att vara 2020. VM går då i IFU Arena i Uppsala, en arena med fem olika hallar, där den största hallen har en kapacitet på 2 880 personer.

-Det är en bra arena med fina faciliteter som erbjuder en närhet till allting så som hallar och hotell och ett bra arrangemang i stort, Johan Hydling, förbundskapten i U19-landslaget.

Sverige lottades in i grupp B tillsammans med Norge, Lettland och Tjeckien.

- Det är härligt att gå in i ett mästerskap med en tuff grupp. Norge var pigga senast och jag antar att de är det nu också. Tjeckien är en motståndare som vi ställs emot några gånger per år och dem kommer vi även ställas mot nu närmast i EFT då vi får känna på dem, men de brukar vara starka och de kommer vara starka när VM drar igång. 

Upplägget för lottningen
De 16 lagen som ska vara med i VM har placerats i fyra olika potter beroende på deras ranking. De åtta högst rankade lagen placerades i pott/fack 1 och 2 medan de som var rankade på plats 9-16 placerades i pott 3 och 4. De som var i pott ett och två blev i grupp A och B, de som var placerades i pott tre och fyra är i grupperna C och D.

Grupp A
Schweiz
Tyskland
Polen
Finland

Grupp B
Norge
Lettland
Tjeckien
Sverige

Grupp C
USA
Nya Zeeland
Kanada
Slovakien

Grupp D
Kina
Australien
Ryssland
Österrike

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56