Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Guld till Rönnby i Champions Cup

I gruppspelsmötet lagen emellan var Rönnby det klart starkaste laget. Det blev en betydligt tuffare resa mot SB-Pro i finalen.

När det var dags för final var det SB-Pro som fick matchens första klara målchans då den ena av stjärnsystrarna Kujala, Elina fick ett friläge. Mirja Viklund i Rönnbymålet var med på noterna. Momentet senare fick Susanne Riutta bollen bakom mål och lirkade via köksvägen in 1-0 för Rönnby. Rönnby agerade sedan tufft i eget slott . De enda skott som SB-Pro kunde ta kom utifrån och var lättplockade för Viklund.

"När vi gjorde lite ändringar fick vi ny energi"

Malin Wikström, Rönnby

Om Rönnby var det bättre laget i första, tog SB-Pro över betydligt mer i andra. Rönnby var fortsatt aggressiva framför egen kasse och gav inte finskorna mycket tid i avsluten från slottet. Även i boxplay lyckades SB-Pro bara komma till avslut från pointspelarna Kippilä och Manninen. 13 minuter in i andra fick Rönnby sin vassaste chans när Malin Forslund var framme och sånär styrde in 2-0. Men det var istället Elina Kujala som noterades i målprotokollet efter 17.13 när hon bågade in och hennes skott ändrade riktning någonstans i Rönnbys tillbakapressade köttmur framför mål.

-Vi gör inte det Pelle säger till oss att göra i de två första perioderna. Vi skjuter för lite och är inte först på bollen, säger Malin Wikström.

Rönnby kastade om i formationerna och gick ner på två femmor inför tredje.

-När vi gjorde lite ändringar fick vi ny energi och vi i Rönnby taggar till i sådana här lägen, fortsätter Wikström som spelade en avgörande roll i tredje.

Det blev snabb utdelning efter omkastningarna. Rebecka Norman hittade Malin Wikström med en genomskärare. Wikström fick öppet mål och då missar inte en poängdrottning. SB-Pros Wickman kvittarade till 2-2 men knappt hade matchen tekats igång igen innan matchens lirare Malin Wikström nätade igen.

-Jag fick bollen nere i hörnet, vände och vred och sedan satt den bara där.

Malin Wikström utsågs till matchens lirare i finalen. (Bild: Per Wiklund)

Bytet senare rundade hon målvakten och fick sånär till ett hattrick. Istället lyckades Malin Forslund i samma byte hamna på rätt ställe och skicka in 4-2. SB-Pro plockade keepern med tre minuter kvar och låg på för kvittering. Främsta hotet var, liksom det hade varit genom hela matchen, systrarna Kujala. Karoliina fick in en retur med 1.20 kvar av matchen men Rönnby kunde hålla undan och är nu alltså bäst i Europa.

Sanna Scheer och Malin Forslund fick plats i All Star Team.

 

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55