Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Gamla vännerna bildar drömduo - överallt

De träffades redan på Riksinnebandygymnasiet i Umeå och fick spela i samma kedja. Nu gör de detsamma i Storvreta – och i landslaget. Det kan bli en framgångsfaktor i VM.
- Vi tänker på samma sätt, säger Albin Sjögren om Alexander Rudd.

Till vardags är Storvretapubliken van vid att se duon Alexander Rudd och Albin Sjögren hitta snygga framspelningar till varandra i Svenska Superligan. Det ser enkelt ut när spelgeniet Rudd hittar snipern Sjögren. Och faktum är att de båda spelarna har känt varandra länge än många vet. När Sjögren började på Riksinnebandygymnasiet (RIG) i Umeå lärde han känna den två år äldre Rudd. De placerades i samma kedja – och skördade framgångar.

- Vi tänker på samma sätt. Det låter klyschigt, men han vet var jag vill ha passningar och hur jag ska skjuta. Vi klickade direkt när vi spelade ihop i RIG. Vi kommer bra överens utanför planen också, vi har alltid kul tillsammans. Det är viktigt, säger Sjögren.

- Han har alltid avslutat och jag passar. Men på senare tid har det blivit lite tvärtom, nu får jag passningar av honom också. Vi har bra kemi och tänker innebandy på samma sätt, säger Rudd.

Framgångarna i Storvreta har gjort att de även har fått kampera ihop i landslaget de senaste samlingarna. Tillsammans med centern Jonas Svahn är de oerhört giftiga framåt. Rudd och Svahn är VM-erfarna, medan Sjögren gör debut i Prag.

- Det ska bli jäkligt kul. Jag har strävat efter det här länge. Jag var reserv förra gången och föll på mållinjen. Jag är redo för det här nu, nu ska jag ut och köra. Jag längtar efter att komma in i VM-bubblan, som de andra pratar om, säger Sjögren.

Rudd vann VM-guld i Göteborg 2014, men missade VM 2016 på grund av den hjärnskakning han drog på sig i den sista seriematchen före världsmästerskapet. Han lämnade VM-lägret på Gotland och hade sedan en lång, mörk, period framför sig.

- Det som hände då med hjärnskakningen i sista seriematchen före VM är det tyngsta som har hänt mig. Allt som hände därefter… Jag låg i sängen i flera månader och har mått väldigt dåligt fram till nu. Jag här glad och stolt att jag har tagit mig tillbaka till toppen och nu ska spela VM. När det var som värst fick jag jobba för att ta mig ur sängen, så illa var det. Sedan fick jag jobba för att ta mig till träningar. Men jag har fått väldigt mycket hjälp av Storvreta och landslaget. Nu känns det bra, säger han.

På lördag startar VM i Prag, när Sverige möter Finland i den första gruppspelsmatchen. Då är Rudd säker på sin sak.

- Vi har den absolut bästa truppen, spelare för spelare är vi det starkaste laget. Det finns inget som kan stoppa oss.

VM spelas 1-9 december i Prag. Läs mer om mästerskapet här.

 

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55