Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Flera nya namn i herrlandslaget till Finnkampen

Herrlandslagets förbundskapten Mikael Hill har tagit ut sex debutanter till Finnkampen 2 februari – som blir en omstart mot VM 2020.
- Vi tycker att det här är ett bra tillfälle att ge den kommande generationen landslagsspelare chansen att spela en skarp mach, säger han.

Lördag 2 februari ställs Sverige mot Finland i Finnkampen i Esbo. Senaste lagen möttes var i VM-finalen i Prag i december, där Finland vann. Nu börjar en ny resa, mot VM 2020, där förbundskapten Mikael Hill så smått börjar testa nytt.

- Vi kommer inte hinna ändra jättemycket spelmässigt. Vi var inte jättenöjda med vår prestation i finalen senast, samtidigt som vi vet att vi gör bra saker när vi spelar som vi ska. Det handlar om att förbättra det som inte höll måttet senast och få in lite nya killar i vårt sätt att tänka, säger han.

Sex debutanter är uttagna i truppen, bland dem var fyra med i U19-VM i Växjö 2017. Då satt Mikael Hill på läktaren och såg spelarnas framfart – som har gått fortsatt starkt i Svenska Superligan efter det.

- Vi tycker att det här är ett bra tillfälle att ge den kommande generationen landslagsspelare chansen att spela en skarp mach. Det är speciellt att möta Finland i Finland. Vi har inte så många chanser på oss fram till VM 2020. Åtta matcher totalt mot Tjeckien, Schweiz och Finland. Vi kommer att få se många bra prestationer av de här spelarna i landslaget framöver, säger Hill.

Biljetter till matcherna.

Spelschema:
Finland-Sverige, lördag 2 februari kl 16.00 (lokal tid)

Herrlandslagets trupp till Finnkampen:

Målvakter

Måns Parsjö-Tegnér, IBK Dalen
Jonathan Edling, FC Helsingborg

Utespelare
Simon Götz, Storvreta IBK*
Gustav Fritzell, Pixbo Wallenstam IBK
Kim Ganevik, Mullsjö AIS
Linus Holmgren, IBK Dalen*
Kasper Hedlund, Mullsjö AIS
Emil Johansson, IBF Falun
Simon Berg, IBF Falun*
Oskar Malmgren, Mullsjö AIS*
Emil Nilsen, Jönköpings IK*
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Simon Palmén, Linköping IBK
Johan Samuelsson, IBF Falun
Johannes Wilhelmsson, Höllvikens IBF
Jonathan Nilsson, FC Helsingborg
Otto Weidman, Jönköpings IK*

*Debutant

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55