Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Eriksson hyllar U19-truppen: "Enorm bredd och spets"

Sirius Filip Eriksson har haft en makalös säsong. Hans otroliga poängskörd i Svenska Superligan har inte gått någon förbi. Nu vill han avsluta med ett guld i U19-VM.

U19-VM i kanadensiska Halifax startar på onsdag. Med i truppen finns forwarden Filip Eriksson, som har imponerat på hela innebandysverige den här säsongen. 18-åringen gjorde otroliga 66 poäng på 32 matcher och var en stor del i att Sirius gick till SM-kvartsfinal.

- Det är rätt sjukt. Hade jag satt upp ett mål att det skulle gå så bra för laget och för mig poängmässigt…nej, det kunde jag bara drömma om. Innan säsongen var målet att spela alla matcher och ta en plats i laget. Men jag märkte efter några omgångar att jag fick mycket speltid och att tränaren trodde på mig. Jag har spelat mitt spel, tagit för mig och inte backat undan, säger han.

Vad är det som har fungerat så bra för dig?
- Mycket handlar om att jag har växt in i SSL-tempot. Det är en jäkla skillnad på tempot och fysiken. Jag är mer delaktig i spelet och vill alltid ha mycket boll. Jag har blivit en spelare som ska göra poäng och ska vara med när det avgörs. Det vågar jag göra nu.

Eriksson fick i oktober spela Euro Floorball Tour på hemmaplan i IFU Arena, och imponerade lika mycket där som i klubblaget. Mot Finland gjorde han ett solomål som fick taket att lyfta. Nu vill han fortsätta på den vågen i Kanada.

- Det ska bli riktigt kul. Jag har gått och tänkt på det här länge. Jag hade som mål inför säsongen att komma med till VM. Att få representera sitt land i ett världsmästerskap är otroligt. Det blir extra häftigt att åka till Kanada, säger Eriksson och beskriver lagets styrkor:

- Vi har bra spelare på alla positioner och en enorm bredd. Alla vet vad de ska göra och alla bidrar på flera olika sätt. Vi har ett gäng med olika matchvinnare och vi har fått ihop laget till en väldigt skön grupp.

Vad talar för att Sverige vinner VM-guld?
- Vi har varit bäst under de matcher som har spelats. Vi åkte på en förlust senast mot Finland, men överlag är det vi som har vunnit och vi har gjort väldigt många mål. Vi har en enorm bredd och spets.

U19-VM spelas 8-12 maj i kanadensiska Halifax.

Officiell hemsida
Livesändningar

Spelschema (lokala tider i Halifax):
Sverige-Tjeckien, 8/5 16.00
Slovakien-Sverige, 9/5 16.00
Sverige-Danmark, 10/5 10.00
Semifinal, 11/5 13.00/16.00
Bronsmatch/final, 12/5 15.00/18.00

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55