Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Den blågula tröjan ska bli en extra turbo

Ett U19-VM som känts som väldigt långt bort är nu i gång om en dryg vecka. Äntligen är det dags för ett historiskt första VM på hemmaplan för Sverige. Det blir också ett historiskt VM då spelarna kan vara ca ett år äldre än vad de brukar vara. Förbundskapten Granelids målsättning för mästerskapet är självklar.
- Vi går in för att vinna alla matcher.

Efter några försök så kör vi nu vad som förhoppningsvis är den sista inför VM-intervjun. Hur känns det att vara 10 dagar ifrån VM-turneringen?

- Man har ju laddat och tryckt på paus och laddat och tryckt på paus. Nu vill man bara blåsa i gång första matchen. Det är känslan nu. Först var det en tacksamhet över att VM blir av, sen vill vi bara dra i gång.

Nu är det ett tag sen ni hade samling, hur har ni arbetat med truppen under tiden?

- Vi hade ju ett läger i februari, och då var inte riktigt alla med. Före det hade vi inte träffat de förrän förra februari. Så en del av de här spelarna har inte vi haft i vår verksamhet på nästan ett och ett halvt år. Just nu sitter jag faktiskt och spelar in en film om mig själv. Vi gjorde så inför förra VM också faktiskt. Alla spelar in ett ”Hemma hos”-reportage och sen så lägger man till ett klipp på sina största supporters. Mina är NIU-eleverna i skolan, min sambo och min mamma. Så de har spelat in en hälsning i Sverige-kläder. De här filmerna blir en viktig start i processen att lära känna varandra, vi tjuvstartar lägret.

Vilka styrkor har truppen?

- Det är väldigt spännande att det är äldre spelare än det någonsin varit på ett U19-VM. Det blir ett annat typ av spel tror jag. Högre intensitet och tuffare fysiskt, helt enkelt bättre innebandy. De har ju hunnit träna ett och ett halvt år till så att alla har så klart blivit bättre, säger Granelid och fortsätter:

- I vår trupp finns den mix av spelare. För att nämna några; Matilda Ekenlinde är ju en extremt duktig duellspelare. Henne vill man knappt möta. Vi har Lovisa Åström som skjuter otroligt hårt, jag vet inte om jag haft någon forward som skjuter så hårt. Maja Viström som har en arbetskapacitet och inställning som alla unga spelare bör titta på. Zita Holmsved Thotts fötter och Vilma De Gyssers spel med få tillslag. Maja Ekström som ser ut som att hon har all tid i världen trots att hon är omringad av tre motståndare. Minna Karlsson, en liten och ettrig spelare som är helt orädd och går rakt på mål. De har hunnit bli större profiler än tidigare och spetsat till de som de har varit bra på ännu mer. Philippa Blom och allt hon utstrålar och ett ständigt leende på läpparna. Hon har ju ett avslut som få har, som är otroligt rappt. Ellen Hansson, en backklippa. Jag har nog aldrig sätt en spelare som är så noggrann i markeringsspelet. Sen kommer även målvakterna spela en otroligt viktig roll, men just kombinationen av alla dessa starka profiler är det som gör oss starka.

Vad är målsättningen för turneringen?

- Det är självklart att vinna. Vi går in för att vinna alla matcher. Vi vill få ut spelarnas fulla potential. Det blir utmaningen, att få ut all de kan. Det handlar om att skapa trygghet i truppen. Vi vill att de snabbt ska känna sig bekväma i den roll de har och de kan göra de som de gör hemma. Det vi har sett att de gör på hemmaplan, det är det de ska bidra med i landslaget. Samt att det ska med hjälp av den gulblåa tröjan ska få en extra turbo.

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-08-23, kl 15:32