Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Årets spelare, kandidat 4: Ida Sundberg

Pixbo Wallenstams Ida Sundberg tog på sig kaptensbindeln till den här säsongen. Ansvaret och spelet har utvecklats – och nu är hon nominerad till Årets spelare.
- Jag har utvecklats i rätt riktning, säger hon. 

Ida Sundberg har tagit stora kliv den här säsongen. Hon fick ta på sig kaptensbindeln och blivit uttagen i landslaget de senaste samlingarna. Nu är hon nominerad till Årets spelare.

"Jag har gjort en av mina bästa säsonger"

Ida Sundberg, Pixbo Wallenstam

- Jag har gjort en av mina bästa säsonger. Nu har jag hållit mig skadefri och fått ut mycket av mitt eget spel. Det har varit en stor omställning min första säsong som kapten. Jag har fått ta mer ansvar runtomkring. Det tog en stund innan man kom in i allt sådant. Men mitt spel har varit jämnt, det är jag nöjd med. Jag har utvecklats i rätt riktning. Jag har fått direktiv vad jag ska jobba med.

Sundberg är en defensiv back, men har blivit tillsagd att bli mer offensiv. Något hon har tagit till sig.

- Ja, det har jag. Jag hänger med mer i anfall. Jag vill inte bara spela upp bollen och stå kvar. Jag vill vara delaktig i anfallet också.

Fakta
Namn: Ida Sundberg

Klubb: Pixbo Wallenstam IBK
SSL-poäng 2016/17: 12 (5+7)

Motivering:
"Hon är en oerhört bolltrygg back som hela tiden utvecklas. En världsback som betyder mycket för sitt Pixbo Wallenstam. Hon är viktig i lagets försvar, spelvändningar och anfallsspel."

Foto: Per Wiklund

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55