Vad gäller för ledarlicens?

Ledarlicensen är central i vår kvalitésäkring och något som skall vara ett kvitto på en väl fungerande verksamhet.

Vad gäller för ledarlicens?
I linje med SIU-modellen och målsättningen med ökad kompetens och utveckling av våra ledare så förändras nu kraven för godkända ledare som står i båset i samband med match. Detta gäller samtliga ledare, oavsett roll.

* Fr.o.m. säsongen 18/19 så är det obligatoriskt med SIU grundutbildning samt människan för alla ledare i båset. På Junior- och Seniornivå gäller GU och Brun Steg 1.

För utbildningen Brun Steg 1 och vidareutveckling på ledarnivå - hälsar vi Kent Göransson välkommen till Gävle den 8-9 Mars då den forne förbundskaptenen äntrar scenen. Så se till att säkra din plats redan nu.

Observera att ledarlicens enbart gäller i max fem år från den första ledarutbildningstillfället (GU).

Utebliven ledarlicens debiteras med 500 SEK per match/tillfälle.

Det betyder att:
GU måste samtliga gå, upp till 16 år går man Barn och Ungdom (B/U) och från 16 år går man Junior/Senior (J/S).
Människan måste samtliga gå, upp till 16 år går man Grön (6-9 år), Blå (9-12) eller Röd (12-16 år). Från 16 år går man Brun Steg 1 eller ledarnätverket (publiceras inom kort).

Från och med hösten 19 kommer Människan utbildningarna nu ersättas steg 1 utbildning på respektive färg. Ett nationellt beslut utifrån att att utbildningssystemet korrigeras inför säsongen 19/20. Människan/Spelsystemet/Atleten kommer ersättas med Steg 1 och Steg 2 utbildningar på respektive nivå. Dessa utbildningar kommer inledas från och med hösten och vara kravställt med ledarlicensen. Dvs Steg 1 utbildning på respektive nivå kommer vara kravställt med ledarlicens.

Människan utbildningen räcker i två säsonger till dock. GUn ligger kvar som instegs-utbildningen. Alla dessa innehåll från föregående fördjupningsutbildningar kommer inkluderas i den nya steg 1 utbildningen. Dvs de grundläggande Innebandy- och Atlet-kunskaperna som krävs kommer att täckas av steg 1 och på fördjupmningsnivå i steg 2.

Anmälan är möjlig via vår hemsida. http://innebandy.se/gastrikland och klicka på anmälan för utbildning uppe i hörnet.