Distriktslagsverksamheten

Spelas det matcher i Spelarutbildningen?
Ja, två gånger under hösten och en gång under våren spelas det matcher i form av träningsmatcher med motsvarigheten av Spelarutbildningsprogrammet i bland annat Västernorrland, Dalarna, Hälsingland och Uppland.
Detta rör i första hand Grupp C men också Grupp B (våren 2020)

De bästa 03-orna (samt 04-tjejer) i distriktet har också möjligheten att mäta sig mot alla Sveriges bästa 16 åringar under distriktslags SM i Januari.

För 16 åringarna (samt vissa 04:or som uppfyller Gästrikehjulet som finns på hemsidan) finns möjlighet att förutom få en väldigt gedigen utbildning i SFYC innehållet, också möjligheten att spela för Gästrikelaget i Distriktslags SM i hemma i Gävle 2020 mellan den 3:e och 6:e Januari.

Vad är distriktslaget och hur fungerar det?
Gästrikelaget är det lag som mäter sig mot Sveriges bästa 16-åringar på tjej och killsidan.

Syftet med SDF-SM i Gästrikland är att genom modellen, ha skapat så bra förutsättningar som möjligt för att mäta verksamheten (kollektivt) och låta de spelare som ligger längst fram individuellt få mäta sig med de bästa nationellt (individuellt). Målsättningen är att skapa bästa förutsättningar för prestationsbaserad utveckling
samtidigt som målsättningen är att vinna alla matcher vi ställer upp i.

SDF-SM truppen tas ut i preliminärt i november. Mer information om det kommer.

Medverkan i SDF-SM, kostar det något?
Det kommer även till komma en avgift för deltagandet av SDF-medverkan. Dvs de som medverkar som under SDF-SM och en avgift som inkluderar; deltagandet, transporter, kost, transporter etc. På grund av att SDF-SM går i Gävle så ber GIBF att få återkomma med den frågan. Avgiften kommer i storleksordning vara den ungefärliga som förra året (500 SEK).

Just gällande Distriktslagsverksamheten så tillkommer ytterligare vecko-tider att notera i kalendern förutom de som står listade under "Innehåll och datum".

Distriktslagsverksamheten är en knorr på verksamheten på röd-nivå i Spelarutbildningsprogrammet i GIBF. Observera att detta är en del i det programmet och mer om det finns att läsa på sidan om Spelarutbildningsprogrammet.

Distriktslags-SM 16 år spelas tors-sön 3-6 januari 2019 och 2020.
Spelplats GÄVLE.

Spelschemat kommer att publiceras här i menyn när det är offentligt.

Frågor rörande verksamheten etc för distriktslagen hänvisas till gastrikland@innebandy.se.

Distriktslaget, SDF-SM och matcher för spelarutbildningen:

Gästriklands distriktslag, eller i språkligt bruk ”Gästrikelaget" är samtliga spelare som är med i Spelarutbildningen. Är man anmäld och deltar i spelarutbildningen är man med i Gästrikelaget. Uttagningen till detta genomförs enbart via spelarutbildningsprogrammet och ”Gästrikehjulet”.

Har någon 02-spelare missat anmäla sig så ta kontakt med undertecknad omgående.

SDF-SM spelas enbart för 16-åringar och är något Svensk Innebandy har tagit beslut om. Vår definition av det är följande; Syftet med SDF-SM är att genom modellen, ha skapat så bra förutsättningar som möjligt för att mäta verksamheten (kollektivt) och låta de spelare som ligger längst fram individuellt få mäta sig med de bästa nationellt (individuellt). Målsättningen är att skapa bästa förutsättningar för prestationsbaserad utveckling samtidigt som målsättningen är att vinna alla matcher vi ställer upp i.

Matcher…

Gästriklands tro är att har man varit med i Spelarutbildningen, gjort de framsteg modellen syftar till, har man förmedlingen spelat X antal matcher för Gästrikland i samband med Spelarutbildningen. Där hävdar vi starkt att själva SDF-SM medverkan inte är avgörande för varken individens fortsättning, livslånga idrottande eller utveckling. SM blir enbart ett mätverktyg och en happening för de som kommer med vilket vi är glada för, men den stora utvecklingsinsatsen ligger på samtliga deltagare i Spelarutbildningsprogrammet.

Träningstiderna för grupp C - på veckodagar, Gavlehov.

En del av träningstiderna från oktober och fram ligger på veckodagar på Gavlehov. I vissa fall betyder det att den träningstiden ej blir disponibel för era lag. Vi har försökt att sprida ut tiderna så mycket som möjligt så att det inte skall krocka med samma lag. Vi hoppas att ni har överseende med det men också tar detta som ett tillfälle att stärka laget på andra plan. Tillsammans med exempelvis SISU har vi mängder med bra föreläsare som går i linje med spelarutbildningen. Vi har också möjligheten att kunna hjälpa erat lag med individuell eller annan träning om ni inkommer med önskemål med god framförhållning. Ta annars chansen att titta på träningen och exempelvis kunna utbyta erfarenheter etc.

Kommande sammankomster för C-gruppen: