Våra aktiviteter

Aktiviteter

Förutom den ordinarie tävlings-, domar- och distriktslags(tävlings)verksamheten som genomförs enligt GIBFs stadgar, administreras och utvecklas respektive verksamhet av aktuell kommitté.

Vi har även en ungdomskommitté och en utbildningskommitté vars syfte är att driva utvecklingsfrågor i regionen.

Skolsamverkan

För att skapa bästa möjliga förutsättningar för ett livslångt idrottsintresse är det viktigt att komma i kontakt med idrott i sin vardag. Att kunna kombinera sin skolgång, sina fritidsaktiviteter och idrott har visat sig vara ett framgångsrikt recept på en god folkhälsa och ett fysiskt välmående. Projektet har därför för avsikt att aktivera så många som möjligt i skolorna. Där har barnen oftast en naturlig anknytning till sin geografiska ort, vilket gör det enklare att vara den sammankopplande länken mellan skola och förening. Tillsammans erbjuder vi skolbarn och ungdomar, meningsfull lek och aktivitet, ledarskapsövningar, sammarbetsövningar, förebildsarbeten och övriga mentala inslag som förhoppningsvis ska stötta och hjälpa barnen till ett psykiskt och fysiskt välmående.

Innebandyskolor och Knatteligan

Vad är nyckeln till framtidens innebandylag? Jo våra knattar, vår framtid! Gästriklands Innebandy hjälper våra föreningar med att starta upp nya lag och verksamheter. Konceptet bygger på att erbjuda prova på-tillfällen inom sitt upptagningsområde, tillsammans med skolan eller på egen hand. Efter två till tre träffar innehållandes spel, lek och rörelseglädje får föräldrar och förening all information och stöd som krävs för att sedan driva laget vidare på egen hand. Gästriklands Innebandy ordnar sedan sammandrag där lagen får spela mot varandra några gånger per säsong. Knatteligan är vår framtid och är något som brukar locka väldigt många glada entusiaster i form av föräldrar, mor- och farföräldrar, vänner och bekanta till läktarna.

Spontanidrott och event

Spontaninnebandy och lek kommer alltid vara älskat
av våra barn och ungdomar. Vilka innebandyälskare väntar inte på pauserna mellan matcherna för att bara få springa in på planen och skjuta, dribbla och ha kul med sina kompisar? #InnebandyForAll vill ta verksamheten till nästa nivå och erbjuder spontaninnebandy under organiserade former. Flera gånger per år arrangeras lovinnebandy och ”playdays” runt om i regionen. Dessa tillfällen är så klart kostnadsfria och brukar bjuda på härliga aktiviteter så som teknikbana, prickskytte och speed-shooting.

Föreningsutveckling, utbildning och workshops

Innebandy är mer än bara lek och spel på planen. Gästriklands Innebandyförbund satsar stort på bildning och inspiration och erbjuder flera stora utbildningshelger, konvent och workshops under säsongen. Allt från diskussioner om match- och domarklimat till ledarträffar och talangutveckling. Syftet med denna satsning är att inspirera och berika våra fantastiska krafter i föreningarna. Gästriklands Innebandy tar stort ansvar för föreningsutveckling där målsättningen är att sprida kunskap och våga lyfta de frågor som faktiskt utvecklar vår verksamhet. Allt detta för att skapa ett så bra klimat för våra barn- och ungdomar som möjligt, där alla har roligt och känner sig inkluderade.

Ledarskapsutveckling

Vilket ansvar har man som ledare, förälder, åskådare, domare och funktionär under våra matcher och verksamheter? Hur kan vi tillsammans skapa goda exempel och bra relationer för varandra? Inom ledarskapsutveckling erbjuder Gästrikland en rad ledarnätverk för både unga ledare och äldre. Målsättningen är att bilda genom utbildning men också ge deltagarna en möjlighet till erfarenhetsutbyte och kontaktnätverk.

Spelarutbildningsprogram

Varje år bedriver GIBF en spelarutbildning med fokus på enkelhet, inkludering och glädje. I utbildningen får du som spelare prova på tematräningar med inslag av målvaktsövningar, teknik, fysik och andra teman som är aktuella inom området. Utöver antalet tematräningar stärks också spelare och ledare genom ledarskapsutveckling via Svensk Innebandys utvecklingsmodell. Utvecklingslägret är öppet för alla mellan 12-18 år där distriktslagsverksamheten enbart ska ses som en knorr och boost på vägen.