#InnebandyForAllFORUM

Under säsongen kommer Gästriklands Innebandy satsa på en rad olika teman gällande utvecklingsområden i den nya satsningen InnebandyForAllFORUM. Målet är att väcka intresse och debatt hos åhörare och innebandyintresserade runt om i distriktet. Detta görs för att fortsätta öka intresset med att sätta Innebandy på kartan i Gästrikland. Har ni där ute förslag på intressanta inslag att debattera i InnebandyForAllFORUM, tveka då inte att kontaka undertecknad.

Kommande teman:

Kom och få och bidra med kunskap den 12/3 på Teknikparken i Gävle.

Utvärderingskväll av nivåanpassning med Workshop om tävlingsverksamheten på Röd-nivå och lila-nivå med SM guld vinnare och f.d. tränare i SSL Jonas Värm och Stefan Forsman!

Stefan och Jonas har ett gediget samarbete bakom sig och var med och förde Storvreta IBK till SM-GULD den förra säsongen. Det är inte bara elit-spelare man har fostrat och duon brinner framförallt för vägarna dit och hur man skapar goda fruisättningar att nå elit-nivå. Hur ser det ut hos oss i Gästrikland? Hur kan vi skapa goda tävlingsförhållanden i Gästrikland på röd-, svart och lila-nivå?

Vi har märkt av en hel del svårigheter och en del utmaningar som tävlingsverksamheten står inför, för att kunna ta nästa steg. Vad betyder nivåanpassning i praktiken och vad är avgörande för framgångar ur perspektivet, behålla spelare, jämna matcher och goda utvecklingsförhållanden.

Denna workshop skall ses som en uppföljning mot Serieläggningsträffen och samtliga lag på röd-nivå (eller blivande röda lag) förväntas deltaga. Denna workshop är viktig för tävlingsutvecklingen i Gästrikland för att kunna gå vidare med att skapa goda tävlingsförhållande.

Inför träffen är det viktigt att fundera över följande:

 - Hur funkar tävlingsverksamheten på röd nivå?

 - Hur kan vi få en progression på tävlingsformerna?

 - Hur får vi fler Junior-spelare att stanna längre?

 - Hur mår tjejsidan i distriktet och hur skall vi få fler tjejer att spela Innebandy?

Till hösten har Gästriklands Innebandyförbund för avsikt att ta ett nytt omtag gällande tävlingsverksamheten i regionen. Målsättningen är att hitta en ny utvecklingstrappa från Knatteligan på grön-nivå till junior-åldern. För att kunna fortlöpa arbetet och intensifiera arbetet behöver vi er input, vi behöver också nå ut med vilka riktlinjer vi vill skall gälla på röd-nivå och uppåt. Vad betyder egentligen ”ont om folk” till match? Vad händer när vi plockar ner äldre och upp yngre spelare en nivå? Vad får detta beteende för konsekvenser? 

Anmälan sker till Alexander.larsson@innebandy.se senast den 5/3.

Ingen kostnad för workshopen men uteblivet deltagande för föreningen debiteras enligt föreningsutvecklingsplanen.

Tid: 18.00

Plats: Teknikparken

Önskar er en härlig kväll och vi ser fram emot erat deltagande!