VI SÖKER DIG… Som vill arbeta för fantastiska engagemang under SDF-SM och Champions Cup i Gävle 2019

Gästriklands Innebandyförbund står som arrangör för kanske något av världens största Innebandy evenemang genom tiderna. SDF-SM, turneringen för landets bästa 16-åringar och Champions Cup – ”final four” där världens bästa klubblag på dam och herrsidan gör upp om att bli bäst i världen går av stapeln 3-6 januari 2019.

Vi arbetar hårt för att hitta den bästa upplevelsen av varumärket svensk Innebandy för våra spelare, ledare, deltagare, föräldrar och publik. En viktig del i den upplevelsen är det arbete våra volontärer utför. Före, under och efter detta evenemang behöver vi er som gör detta möjligt. Vi söker nu dig för att förstärka vår evenemangsorganisation!

Introduktioner för blivande volontärer kommer ske löpande. Du som anmäler dig som frivillig kommer informeras kontinuerligt och vissa uppdrag kommer även viss utbildning att tillkomma.

Anmälan som frivillig skickas till gastrikland@innebandy.se

Skriv vem du är, varför du vill vara med och vad du vill bidra med. Även i vilken omfattning är viktigt. Kom ihåg att alla uppgifter, stora som små är av stor vikt.

Den stora delen av engagemangen kommer komma från våra föreningar. Våra föreningar behöver också stöd så är ni engagerade i en förening skall ni i första hand flagga erat intresse där. Denna information gäller i första hand de som inte har någon föreningstillhörighet och kommer att engagera sig i en förbundsroll.

Vad gör vi under evenemangen?

Vi träffas en stund innan vi öppnar dörrarna till publiken och går igenom dagens match tillsammans med övriga personalgrupper så alla har samma information inför arrangemanget. Sen går alla upp till sina respektive stationer och tar han om alla inblandade, både före och under match, men även efter. Innan alla har gått hem så träffas vi igen och går igenom allt som har hänt ihop.

Varför behövs du?

Våra evenemang har förhoppnignsvis massvis med besökare och många av dem är inte vana att besöka Gävle eller ett evenemang av denna storleksordning – dessa behöver extra hjälp att få våra arenor att kännas som deras andra hem. Även våra lokala Innebandyälskare uppskattar ett välkomnande av välbekanta ansikten, för de flesta besökare är det en viktig del av våra arrangemang!

Följande behovsalternativ finns bland annat...

Sekretariatstjänst

a)    Vi söker nu dig som har god kunskap och erfarenhet på hög nivå av att sitta i sekretariat, sköta tidtagning, matchprotokoll och händelserapportering under innebandymatcher.

b)    DJ – Vi söker dig som har väldigt god känsla för musik och att skapa stämning på matcherna. Ett givet ramverk kommer levereras men din fingertoppskänsla är något som sätter guldkant på evenemanget.

c)    Speaker – Kanske det viktigaste uppdraget av dom alla. De uppdraget som verkligen ramar in hela upplevelsen. Även här kommer ett ramverk för en likartad produkt att tas fram men din personliga touch är helt avgörande. En mycket stort förtroende uppdrag.

Publik/läktar-värd

Vi söker dig som kan ta hand om våra besökare. Främst under Champions Cup där vi förväntas ha fullsatt på matcherna. Guida personer rätt mellan sektioner, kiosker, toaletter etc är viktiga uppgifter och det är du som ger servicekänslan och det där lilla extra som gör att man kommer tillbaka.

Logistik-resurs

Är du duktig på att charmera alla ungdomar? Den stora mängden av spelare på SDF-SM bor och äter på en kommunal skola. Där behöver vi er som är duktig på att ta hand om ungdomar och får dessa att känna sig som hemma. Antingen som nattvakt eller matvakt men det är du som gör att helhetsbetyget på ”äta och sova” blir full pott.

Vad får man?

Arbetet är ideellt men ger möjligheten och äran att hjälpa Gästrike Innebandyn i mycket viktiga områden som gör att arrangemangen går att genomföra. Personalen får uppleva att vara en del i organisationen och lära sig arrangemangsarbete. För de som jobbar en större mängd tillkommer en avslutning tillsammans med annan ideell personal och personal. Det ger även vid väl genomfört arbete en erfarenhet till ditt personliga CV och möjlighet att få en god referens till andra. Vid varje dag serveras mat till all ideell personal.

Känner du att du vill bidra inom något annat område? Skicka ett mail och berätta!

Vi är mycket tacksamma, ditt bidrag är ovärderligt!

short_text    Skrivet av Jakob Westerlund 6 december 2018