Så fungerar nya appen:

Lär känna funktionerna i appen: se videon och lär dig följa lag/serier, lägga in, visa och dölj kommentarer. Klicka här.

UN Women nationell kommitté Sverige och #HeForShe ömsesidiga sociala huvudparternas till Gästriklands Innebandyförbund

Nu är det klart att UN Women nationell kommitté Sverige och #HeForShe blir ömsesidiga sociala huvudparterners med varandras verksamhet. Gästriklands Innebandyförbund ansluter sig till verksamheten för att nå en ökad jämställdhet och förbättra våra förutsättningar och resurser för ett jämlikt samhälle med avsikt att engagera fler inom idrotten och ett livslångt idrottande. En organisation som också är ansluten är Hammarby Fotboll som idag bidrog med många nya inspirationskrafter hur vi kan förbättra vår verksamhet. HeForShe rörelsen prydde distriktslagens spelartröjor under SDF-SM och nu fördjupas satsningen ytterligare.

Tillsammans med stora aktörer som Hammarby Fotboll stärks våra samverkans områden då vi ser många likheter och utvecklingsområden. Detta blir ett steg i att få fler Innebandyspelare till ett framgångsförbund inom värdegrund och vår verksamhet #InnebandyForAll. 

UN Women främjar kvinnors egenmakt, rättigheter och jämställdhet globalt, samt inom och mellan enskilda länder genom ett nätverk av lands- och regionskontor. Utöver fältkontor i ett 90-tal länder och territorier finns UN Women även representerat genom 14 nationella kommittéer, varav UN Women nationell kommitté Sverige är en.

Läs mer om verksamheten här.

Vårt uppdrag från UN Women är att bedriva politiskt påverkansarbete, samla in pengar, och informera och utbilda om kvinnors rättigheter. UN Women nationell kommitté Sverige grundades 2011 och är en religiöst och politiskt obunden organisation.

- För Gästriklands Innebandyförbund betyder det jättemycket att en så stor aktör som #HeForShe väljer att arbeta med oss. Vi tror på en stark central värdegrund där vi vill stötta UN Women Sverige i deras arbete med att arbeta för jämlikhet och likvärdiga förutsättningar. Vi vill blir fler tjejer i Innebandyn och stärka Innebandyns positionering när det gäller jämlikhet vilket gör att det faller sig naturligt att intensifiera vårat arbete - Jakob Westerlund, Gästriklands Innebandyförbund.

short_text    Skrivet av Jakob Westerlund 28 januari 2019