Så fungerar nya appen:

Lär känna funktionerna i appen: se videon och lär dig följa lag/serier, lägga in, visa och dölj kommentarer. Klicka här.

Spelarutbildningens första dag avklarad, läs om vad som hände här!

I lördags så startade vi upp programmet för andra året. Mer rutin och bättre förberedda än förra säsongen kände vi, då vi hade en säsong bakom oss. Likväl så jobbade vi hårt för att få ihop det på bästa vis. Både på och utanför planen, lyckades vi?

Vi ansvariga och alla ledare i programmet kändes oss rätt nöjda när lördagen nådde sitt slut. Visst kunde vi gjort det ännu bättre, vi har redan upptäckt en massa olika saker vi skulle vilja ändra och göra bättre nästa gång. Precis som ni vill vi utvecklas och ta allting till nästa steg och nivå. Ett exempel på saker som SKA förbättras är gruppindelningen, vi insåg under dagen att vi var för många spelare i framförallt Grupp B Killar. Det kommer justeras till nästa träff. Fler andra saker som schema osv. kommer att finjusteras för att göra det bästa för er spelare och deltagare.

Men det var också mycket positivt från den första dagen, mycket glädje, kamratskap och härlig energi som vanligt. Här nedan kommer en kort summering om våra huvuddelar som vi jobbar med.

ATLETEN

Niclas Carlsson var den som ledde de Atletiska passen under dagen. Fokuset var skiftande. På de yngre grupperna bättre fokus och mer vilja än hos de äldre som ibland tappade en del fokus och gjorde annat. Spelare la sig på en tjockmatta inne i hallen och larvade sig istället för att lära sig.

En atlet ska vara uthållig, stark, snabb och explosiv med förmåga att starta, stoppa, hoppa och riktningsförändra i hög fart oavsett sport. Träningen vi får av Niclas kommer hjälpas oss på vägen. Han har otroligt hög kompetens och vet exakt vad som krävs för att toppa detta.  

MÄNNISKAN

Leddes denna gång i regi av SISU och Olof Hansson. #Stoppa Skitsnacket hette föreläsningen. Man pratade bl.a. om vad som sägs i omklädningsrummen bland spelare och hur man pratar med varandra. Spelarna deltog bra i diskussioner och Olof var mycket nöjd över dagen.

För den äldre gruppen så handlade teorin om ”Att bära en tröja i Gästrikland”. Man pratade om vilka förväntningar man har på sig och vad man kan förvänta sig när man deltar och sätter på sig en tröja för Gästrikland. Man diskuterade bitar så som glädje, attityd, rollacceptans osv.

INNEBANDYSPELAREN

Temat vi jobbade med under den första tematräningen var ”Give N GO”. Temat "Give N go" ställer stora krav på spelarens fysiska förmåga att vara upprepat snabb och explosiv i ett stort antal löpningar, där start, stopp, hopp och snabba riktningsförändringar är en del av det fysiska spelet med och utan boll.

Ledarna för passen var otroligt nöjda med alla spelares inställning och attityd under dessa pass. En del övningar gick att känna igen från tidigare träningar vi haft i temat. Men för att få in rörelsemönster och liknande är otroligt viktigt att upprepa och nöta för att lära.

Avslutningsvis så var det oroligt positivt att alla använde kläderna och overallerna som delades ut. Har ni fått fel storlek, saknar kläder eller liknande. Se till att höra av er så ska vi ordna det.

Har ni andra synpunkter eller åsikter om Spelarutbildningen i sin helhet eller andra frågor så tveka inte på att höra av er.

Stort tack för en fantastiskt fin öppning av Gästriklands Spelarutbildning säsongen 18/19!

På återseende!

                                                                                                                                 

short_text    Skrivet av Jakob Westerlund 10 oktober 2018