Så fungerar nya appen:

Lär känna funktionerna i appen: se videon och lär dig följa lag/serier, lägga in, visa och dölj kommentarer. Klicka här.

Nu är det dags... I helgen spelas Fair Play Games på Gavlehov

Varmt välkomna till Fair Play Games i Gävle 2019.

Som ett led i Innebandyutvecklingen och inkluderingsprocessen mellan Svensk Innebandy + Parasport Sverige vill vi med denna Cup visa på framtidstron kring att Innebandy kan och vill spelas av många olika utövare på alla nivåer, tillsammans. Den första upplagan har ett speciellt intresse kring att bjuda in spelare på Division 1 nivå där farten och taktiken är väldigt lik de divisioner som finns inom Innebandyförbundet. Idag är tyvärr inte Parasporten en del av vår verksamhet. Utövarna på denna nivå har många gånger andra utmaningar än bara idrotten att anta för att kunna bedriva sin föreningsaktivitet. 

För dig som vill följa alla matcher, det gör du så klart bäst på Gavlehov, men resultaten finns också på vår hemsida, under resultatfliken.

För att anta utmaningen Svensk Idrott – Världens Bästa och svensk Innebandy #folksporten ställs det höga krav på föreningarna. Med Strategi 2025 som grundfundament där syftet är att behålla och rekrytera deltagare för ett livslångt idrottande är personer med funktionsnedsättningar ofta utsatt allt som oftast I en värld där det också behövs ekonomiska incitament för att kunna förverkliga detta.

Ett annat led som förstår verksamheten lite bättre är de fantastiska ledarna som ställer upp och gör detta möjligt för dessa grupper, utan dem skulle inte verksamheten finnas. Här tror vi på utbildning och bildning som några framgångsnycklar till att skapa mera och flera aktiviteter anpassade för våra målgrupper.

Fair Play Games är en nationell turnering med inbjudna lag inom denna målgrupp från hela Sverige som gör upp om turneringsvinsten på Gavlehov, en av landets finaste hallar under helgen 11-12 maj. 

Fair Play Games arrangerar förutom tävlingsverksamheten också en konferens med detta ämne; ”Parainnebandy i framtiden” där vi tillsammans vill ta ett omtag med de utmaningarna vi ser runt inkluderingsprocessen. Vi har ju som bekant flera nivåer inom vår tävlingsidrott att ta hänsyn till med allt från spel inom Special Olympics till arrangerande av SM klasser.

Fair Play Games vill härmed ta ett avstamp för en framtid inom Svensk Innebandy med anpassade tävlingsnivåer så att alla som vill skall kunna utöva denna fantastiska idrott, från Rullstolsinnebandy till i framtiden även möjligheten för SM-spel för personer med Intellektuella och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Fair Play Games - Ett samarrangemang mellan KF Heros – Gävle, Gästriklands Innebandyförbund, Parasport Gävleborg samt Idrottskommittén för Innebandy inom Parasport Sverige.

Vill du under söndagen vara med och diskutera frågor rörande inkludering och förutsättningarna för Para-Innebandyn? Då skall du komma på den öppna konferensen på söndagen!

Praktisk Information rörande den öppna konferensen

Plats: Konferensrummet Gävlebocken, Gavlehov Tider: 11.00-14.00

Agenda: ParaInnebandy i framtiden? Hur skall vi driva verksamheten framåt?

Vi bjuder på lunch, meddela allergener

Anmälan: Gästrikland@innebandy.se

Media: Vi hoppas att media vill uppmärksamma och se vår verksamhet, vi bjuder in media att komma och titta på Fair Play Games på Gavlehov 11-12 Maj 2019.

short_text    Skrivet av Jakob Westerlund 10 maj 2019