Så fungerar nya appen:

Lär känna funktionerna i appen: se videon och lär dig följa lag/serier, lägga in, visa och dölj kommentarer. Klicka här.

Domare i Gästrikland, eller vill du bli? Här är vad som gäller...

Först vill vi bara önska och hoppas att allting är bra med er domare som har stått till tjänst 2018/2019 och kanske hoppas att ni känner lite lättnad över att säsongen lider mot sitt slut och vi går mot lite härlig sommarvärme. 

Vilket grymt jobb ni har gjort i år, så mycket positivt beröm ni domare alla domare får, så skall ni känna stor stolhet!

Här följer viktig information inför hösten, oavsett om du är eller vill bli domare i Gästrikland.

Inför hösten

Domarkurser

Ni domare som har dömt under säsongen får i dagarna ett mejl om vilken domarkurs ni är kallad till.

Anmälan sker via denna länk.


Ni som skall gå TEMA Regional Distriktsdomare Fortbildning Regional och Distriktsdomare Fortbildning Lokal - Får en separat kallelse och behöver inte anmäla via länk. 


Kursdatum: När? Var? Kostnad:

Tema Regional 14-15 Sep *Berörda domare kommer kallas separat - IFU Arena Kostnad: *Ej klart

Tema Lokal 14-15 Sep *Tillsammans med GUD-distrikten - Obs IFU Arena Kostnad: *Ej klart

Licens 7:e eller 15:e Sep *Man väljer en av dagarna man vill gå. Kostnad: 1600

DD2 7-8 Sep *Teknikparken, Gävle Kostnad: 2000

DD1 21-22 Sep *Teknikparken, Gävle Kostnad:2000 - Kan subventioneras 600 av förening

Ungdomsdomare Röd 21-22 Sep *Teknikparken, Gävle Kostnad1600 - Kan subventioneras 600 alt förening tar kostnaden

Matchledare Oktober *Datum släpps efter sommaren Kostnad: 1300 - Föreningen tar kostnaden

Notera att:

Samtliga kurser är inklusive fystester.

Alla kurser har blivit billigare i år.

Nybörjare:
Du som nybörjare kan välja mellan gå Matchledare och Ungdomsdomare RÖD. Som matchledare dömer man minner antal matcher, på lägre nivå, oftast grön och blå nivå medan Ungdomsdomare RÖD dömer på röd nivå.

Domarkläder

Domarkläder köps via vår huvudpartner Innebandybutiken via denna länk:

https://www.innebandybutiken.se/sv/artiklar/domare/forbund/gastrikland/index.html

Domarkläderna kommer vara identiska nästa år och följande tröjfärger gäller:

 - 1:a tröja grå domartröja

 - 2:a tröja gul domartröja

 - Shorts och strumpor skall vara enligt hemsidan, stanno-modell och inga grå eller logotyper från föreningar etc accepteras på domarkläderna.

Kravprofilen

Kravprofilen är bifogad och regeltest och löptest kommer genomföras på samtliga nivåer. Styrelsen har beslutat att samtliga domare som skall döma i Innebandy Gästrikland skall följa kravprofilen gällande löp- och regeltest samt att kursavgift skall vara betald alternativt följa pågående avbetalning. 

Det lägsta regelkravet är 17/20 (två omprov accepteras) och lägst 13.2 (Totalt 7x40 meter) på löp-delen enligt YoYo-test. Kan man inte springa Yoyo har man möjligheten att springa Cooper eller Beep-test.

Det är en del förtydliganden i kravprofilen till kommande säsong rörande Force Majure och Reseersättning och dylikt. 

Domar-tillsättning:

Kommer under nästa säsong bygga på tre fönster:

Fönster 1: 7/10-20/12

Fönster 2: 3/1-23/2

Fönster 3: 24/2-12/4

Domarkommittén har för avsikt att till nästa år kunna erbjuda domare två val;

*Sökdomare där man söker de flesta av sina uppdrag och kommer prioriteras vid sökningar, då får man inte lika många matcher på grundtillsättning utan kan bygga sin tillsättning lite mer själv via sökningar och återbud.

*Framförhållnignsdomare då får man den stora delen av alla matcher satt enligt fönstren ovan, och kommer prioriteras med fler uppdrag i början. Sedan får man söka fler uppdrag om man vill men kommer inte prioriteras om man ställs mot en Sökdomare som uppfyller samma kravprofil.

Domarobservationer

Domarobservatörsgruppen fortsätter att utvecklas och vi kan i år vara stolta att vi har genomfört ett rekordantal, stort tack till alla er observatörer och domare som väljer att stötta fler att vara kvar och utvecklas inom domaryrket! Stort tack!!

Vill man utvecklas mer som observatör eller känner att det är något för mig, hör då av dig till gastrikland@innebandy.se. Den viktigaste egenskapen du skall besitta är att du har ett stort driv att utveckla andra samt att man har betydande erfarenhet av uppdraget.

Domarutbildningsprogrammet 

Två-Tre gånger under säsongen kommer Domarkommittén tillsammans med Gästriklands Innebandyförbunds Spelarutbildningsprogram anordna träffar med syfte att utveckla våra domare. Förra året var det 15 deltagare och i år 6 deltager med och vi kommer fortsätta med detta koncept även kommande säsong. Kriterierna för att bli uttagen är att du är driven har ett brinnande intresse och ser en långsiktighet i din dömning. Projektet är en del av ett SISU projekt och deltagare upp till 25 år prioriteras. 

Vill du vara med i Domarutbildningsprogrammet? Kontakta gastrikland@innebandy.se.

Para-sport 

Elhockey

Gästriklands Innebandyförbund har under de två senaste åren utbildat Elhockey-domare som har fått förtroendet att följa med vår samarbetsförening KF Heros i utvecklandet av Elhockey-domare. Ett mindre projekt som under det kommande året har för avsikt att växa och ta ytterligare kliv. Vi vill ha fler domare som vill vara med på tåget och utbilda sig till ElHockey-domare. Håll utkik närmare hösten inför höstens utbildningar. 

”Stående”-Innebandy 

Under säsongen har även Gästriklands Innebandyförbund flyttat fram sina positioner gällande inkludering och Para-Innebandy. Ett större inkluderingsarbete pågår förhoppningen är att Para-verksamheten inom kort är en verksamhet under Innebandyns paraply. Under kommande säsong kommer Gästriklands Innebandyförbund att utbilda fler domare för målgruppen Para-Innebandy. Håll utkik till hösten för utbildningarna för Para-Innebandy.

Med det sagt önskar domarkommittén en härlig sommar. Återigen vill vi tacka alla er domare för det helt ovärdeliga engagemanget i över 2000 matcher spelade den senaste säsongen.

short_text    Skrivet av Jakob Westerlund 22 maj 2019