Information gällande Coronaviruset

Läs mer här.

Coronaviruset i Gävleborg

2020-03-23

Tävlingskommittén i GUD (Gästrikland-Uppland-Dalarna) har tagit beslut på att följa Svenska Innebandyförbundets linje att frysa alla serier och ställa in alla kval uppåt och neråt.
 
Här är det övergripande ramarna och inriktningarna för seniorserierna till kommande säsong 20/21 i GUD och Dalarna/Gästrikland.

GUD:
Damer Division 1 GUD och Herrar Division 2 GUD ska spelas med tolv lag.
 
Damer Division 1 GUD:
Svenska Innebandyförbundets beslut innebar att tre lag från Division 1 Damer GUD (IBF Borlänge, KAIS Mora UIF och IK Sirius IBK) gick upp till Allsvenskan. Inget lag åkte ner från Allsvenskan. Två lag åkte ur Division 1 Damer GUD. Vinnarna i Division 2 Damer Dalarna/Gästrikland och Division 2 Damer Uppland går upp.
 
Det saknas då tre lag.
 
Tvåorna i respektive Division 2 samt det lag som var närmast att hålla sig kvar i Division 1 har tillfrågats om spel i Division 1 Damer GUD 20/21 och tackat ja.
 
Serien kommer då att se ut som följer:
Björklinge BK
Enköpings IBK
Gävle GIK
Hagunda IF
Hofors IBK
IBF Falun Ungdom
IBF Hedemora
IBK Uppsala Teknologer
IK Sätra
Stenhagens KK
Storviks IF
Uppsala Life IF
 
Vakans
Om någon vakans skulle uppstå i Division 1 Damer GUD så är Arlanda IBK först på tur att få den platsen som var det lag som var näst närmast att hålla sig kvar i Division 1.
 
Damer Division 2 Dalarna/Gästrikland:
Division 2 spelas med det antal lag som anmäler sig. Inga lag flyttas ner från Division 1.
 
Herrar Division 2 GUD:
Svenska Innebandyförbundets beslut innebar att tre lag från Division 2 Herrar GUD (Hälsinggårdens AIK, IBF Borlänge och Insjöns IF BK) gick upp till Division 1. Två lag åkte ur Division 1. Vinnarna i Division 3 Herrar Dalarna/Gästrikland och Division 2 Herrar Uppland går upp.
 
Det saknas då två lag. Tvåorna i respektive Division 3 har tillfrågats om spel i Division 2 Herrar GUD 20/21 och tackat ja.
 
Serien kommer då att se ut som följer:
Alunda IBK
Arlanda IBK
Forsbacka IK
IBF Gagnef
IBF Hedemora
IBK Östhammar
IK Sirius FBC
KFUM Falun
Lokomotiv Grillby IBK
Rasbo IK
Sandvikens AIK
Stenhagens KK
 
Vakans
Om någon vakans skulle uppstå i Division 2 Herrar GUD så är Södra Tolvfors IF först på tur att få den platsen som var det lag som var näst närmast att hålla sig kvar i Division 2.
 
Herrar Division 3 Dalarna/Gästrikland:
Division 3 ska spelas med 10-12 lag.
 
Två lag gick upp i division 2. Ett lag åkte ur division 2. Inget lag åker ur division 3. De tre första lagen i Division 4 som får gå upp går upp.
 
Serien kommer då att spelas med elva lag och ser ut som följer:
Digers BK
Envikens IF
IBF Borlänge 2
IBF Falun Ungdom 2
IBF Lokomotiv Avesta
IBF Ludvika
KAIS Mora UIF
Smedjebackens IBK
Strömsbro IF
Södra Tolvfors IF
Åmots IF
 
Herrar Division 4 Dalarna/Gästrikland:
Division 4 ska spelas med 10-12 lag.
 
Tre lag gick upp i division 3. Inget lag åker ur division 3. De två första lagen i respektive Division 5 Dalarna och Division 5 Gästrikland som får gå upp går upp. Ett av de lagen har ännu inte tackat ja.
 
Serien kommer då att spelas med elva eller tio lag och ser ut som följer:
Gävle GIK 2
Hofors IBK
IBF Falun Ungdom 3
IBF Gagnef 2
IBF Hedemora 2
IBK Alba
Insjöns IF 2
Malungs IBK
Norrsundets IF - *Väntar på besked.
Nås IF
Älvdalens IF
 
Herrar Division 5 Dalarna och Division Gästrikland:
Division 5 spelas med det antal lag som anmäler sig. Inga lag flyttas ner från Division 4.

_____

2020-03-20

GS har ställts in för säsongen 2019-2020. Alla anmälningsavgifter kommer att återbetalas, har ni inte betalat fakturan för GS så kan ni bortse från denna.

Vi tittar på ett evenemang i början av säsongen som skulle kunna komplettera kommande säsong likt ett GS för 2020.

DM för Senior på Herr och Dam sidan skall spelas hösten 2020. Semifinalerna är lottade och tid-satta i iBIS på damsidan. Herr-kvartsfinalerna lottas inom kort. Länsfinal kommer spelas under hösten med vinnaren på herr- och damsidan.

Följande lag är kvalificerade på herrsidan: IBK Runsten, Södra Tolvfors IF, IK Sätra, Forsbacka IK, Sandvikens AIK, IBK Alba, Gävle GIK, Strömsbro  IF.

DM för ungdom- senior är avslutad och kommer inte att spelas färdigt. Anmälningsavgifter kvarstår eftersom att allt utom finalspel var färdigspelat.

DS-Styrelsen 

_____

2020-03-14

Till alla föreningar, denna information önskar vi föreningen förmedla internt.

Som ni säkert har sett via våra officiella kanaler så har vi meddelat att vi på grund av Coronaviruset tvingats avsluta säsongen inklusive alla GUD-serierna med omedelbar verkan. Vi har under senaste dagarna varit överösta med frågor och telefonsamtal. Vi förstår att frågorna är många och att känslorna inför eventuella utgångar också spelar in. Vi måste därför poängtera att många utgångar i skrivande stund inte är klara, och då syftar vi framförallt upp/nedflyttningar av seniorserier. Dessa frågor kommer hanteras löpande i takt med händelseutvecklingen.

I samråd uppmanar vi också er att att boka av era tider för era sista hemmamatcher med kommuner, fritidskontor och liknande.

För Gävle Kommun administrerar Gästriklands IBF samtliga avbokningar av matcher, inte träningar, övriga avbokningar av matcher etc för andra kommuner uppmanas föreningen avboka för att minska kostnader.

Huvudsyftet för Innebandyförbundet är hela tiden att ta minimala risker och minska smittspridningen maximalt. Därför har vi i närtid tagit alla beslut med detta som huvudfråga.

Innebandyförbundet får frågor gällande övrig föreningsverksamhet för de lag som avslutat seriespelet/säsongen. Vår rekommendation är upphöra med alla gemensamma aktiviteter omedelbart och träningar tills vidare. Individuell träning rekommenderas istället.

Den 28/3 hade Spelarutbildningen en tilltänkt aktivitet i Falun och Lugnet, den sammankomsten kommer inte att genomföras.

Övriga sammankomster så som möteskallelser där förbundet bjudit in, ev ledarutbildnignar etc, kommer varje separat tillfälle att hanteras med dess informationsflöde.

Det här är en svår och ny situation för oss alla där vi inom Innebandyn är en del av ett större sammanhang och det är viktigt att vi alla tar hand om varandra. Vi ber ber om förståelse men känner också en trygghet i att våra fantastiska sympatisörer för idrotten har sympati i den här prövande tiden.

Respektive DS styrelse

2020-03-13
Gästriklands-, Dalarnas-, och Upplands seniorserier skjuts upp

Beslutet är enhälligt av respektive DS styrelser.

Det berör: H2/D1 GUD - Uppland H3-H6 samt D2-D3 samt Gästrikland/Dalarna H3-H5 och D2.

Beslutet är taget med anledning av det pågående utbrottet av Corona-viruset och den globala pandemi som råder och syftar till att säkra hälsan för spelare, ledare, domare och övriga involverade samt att minska den smittospridningsrisk som föreligger.

Pausen råder tills vidare och säsongen kommer att eventuellt att återupptas om och när det bedöms säkert att fortsätta spela för alla inblandade.

Det här är en svår och ny situation för oss alla där vi inom Innebandyn är en del av ett större sammanhang och det är viktigt att vi alla tar hand om varandra. Vi ber ber om förståelse men känner också en trygghet i att våra fantastiska sympatisörer för idrotten har sympati i den här prövande tiden.

Respektive DS styrelse

2020-03-12
Ungdomsmatcher/serierna på grön, blå och röd nivå avslutas från och med fredag 13 mars

På torsdagkvällen kommunicerade Svenska Innebandyförbundet sina rekommendationer för SDF gällande barn- och ungdomsserier under rådande omständigheter med Covid-19.

Gästriklands och Hälsinglands Innebandyförbunds DS-styerelse har fattat beslut kring resterande del av säsongen på grön-, blå-, och rödnivå.

Samtliga ungdomsmatcher/serierna på grön, blå och röd nivå avslutas från och med fredag 13 mars i enlighet med nationella riktlinjerna.

Beslutet omfattar även Hälsingespelen och Gästrikespelen samt samtliga DM-finaler.

Vad detta får för konsekvenser tävlings-etiskt kommuniceras i ett senare läge.

Övriga serier så som GUD och senior-serier återkommer DS om beslut rörande.

Svenska Innebandyförbundets seriespel på förbundsnivå behöver slutföras utifrån regeringens restriktioner. Ordningslagen ska följas. Ansvarig för att detta efterföljs är aktuell arrangörsförening för respektive match.

Information gällande SSL-slutspel och kvalspel/playoff kommer att meddelas under fredagen då både FSSL och SIBF haft styrelsemöte.

Respektive DS styrelse