Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Allsvenskan

Allsvenskan - med världens bästa spelare

Intresset för allsvenskan på dam- och herrsidan har vuxit de senaste åren, och under säsongen 20220/21 tas ett helt nytt grepp kring ligan. Dessutom finns världens bästa spelare i ett av lagen.
Målet är att skapa en mer enhetlig liga som blir ännu mer attraktiv för spelarna, publiken och partners.

44 damlag i fyra serier och 24 herrlag i två serier spelar i allsvenskan säsongen 2020/21. Det finns en stor mängd profiler i lagen, inte minst Storvreta IBK:s Anna Wijk. Centern har blivit utsedd till världens bästa spelare (senast 2019) och årets spelare i svensk innebandy tre gånger var, och är damlandslagets främsta poänggörare genom tiderna. Hon har vunnit sex VM-guld och spelat flera SM-finaler.

Intresset för allsvenskan, både på dam- och herrsidan, har vuxit markant de senaste åren. Det syns inte minst på de spelare som väljer spel i allsvenskan, även när SSL-klubbar vill värva dem.

Matcherna i allsvenskan sänds på samma webbplattform, InnebandyTV. Tittarna kan antingen följa matcherna via pay per view eller skapa abonnemang. Båda alternativen ger klubbarna ekonomiskt stöd.

Huvudpartner för "Veckans match" i damallsvenskan är Fromm Sverige AB.

Kvalet till Svenska Superligan
• De två främsta lagen från respektive damallsvenska går till play off 1. Vinnarna där möts i play off 2, som är kvalificerande till Svenska Superligan.
Båda kvalen spelas i bäst av tre matcher.

• De fyra främsta lagen från respektive herrallsvenska går till play off 1. Vinnarna där möts i play off 2, som är kvalificerande till Svenska Superligan.
Play off 1 spelas i bäst av tre matcher, play off 2 i bäst av fem matcher.

Tabeller/spelschema

Vem har gjort flest mål? Vilket lag leder? Och när är nästa match?
Följ serierna här:

Serieupplägg

Matchtider, domaravgifter, anmälningsavgift? All information finns här: