Gymnasie-Innebandy - Innebandy.se

Funderar du på innebandygymnasiet?

Via denna sida ska du hitta all information som du behöver för att kunna söka till någon av de gymnasieskolor som erbjuder innebandyträning i kombination med studier. Genom att klicka HÄR (Sök innebandygymnasium) så hittar du massa information om RIG och NIU.

Vill du skicka in din ansökan så kan du göra det här!

Genom att klicka på någon av skolornas logga till höger så kommer du direkt till skolan och kan läsa mer om vad de kan erbjuda dig för utbildningar.

Nedan följer en kort sammanfattning för er som inte är så pålästa:

RIG:
Riksinnebandygymnasiet
finns beläget på Dragonskolan i Umeå. Dit antas ca 14 elever varje år från hela Sverige. Uttagningar sker och dit kallas ett urval av alla sökande. Går man RIG spelar man i RIG-laget under studietiden. Huvudsyftet med RIG är att utbilda inenbandyspelaren till internationell elit

NIU:
Nationellt godkänd idrottsutbildning finns på ca 30 skolor i Sverige. Till varje skola antas ca 14 elever varje år. Uttagningar sker och dit kallas ett urval av alla sökande. I regionen Norr- och Västerbotten finns det NIU-innebandy på Dragonskolan i Umeå. Huvudsyftet med NIU är att utbilda nationell elit.

Idrottsspecialisering och Träningslära erbjuder några skolor i Västerbotten. Där antas man på betyg och huvudsyftet med träningen är att utbilda bredd och elit. I Skellefteå kan man söka detta oavsett gymnasieskola. I Umeå erbjuder Dragonskolan detta alternativ.