2018-03-08 16:09

Svenskt domarpar uttagna till U19-VM


Olle Eliasson och Thomas Jonsson. Foto: Per Wiklund

Det blir inte bara U19-damlandslaget som representerar Sverige i U19-VM 2-6 maj i Schweiz. Även domarparet Olle Eliasson/Thomas Jonsson är uttagna att döma.

Damernas U19-VM spelas i schweiziska St Gallen/Herisau 2-6 maj. Sverige är regerande världsmästare, och i dagarna blev det också klart att ett svenskt domarpar ska döma mästerskapet.

- Att få chansen att åka till ett VM och representera svensk innebandy är stort och det känns som ett kvitto på att vår internationella debut under Euro Floorball Tour i Malmö i november gjorde avtryck, säger Olle Eliasson.

Eliasson och Jonsson dömer till vardags damernas SSL, och det blir uppladdningen inför resan till Schweiz.

- Innan vi åker på VM i maj har vi först ett slutspel här hemma att fokusera på, och givetvis tar vi ödmjukt med oss den positiva energin beskedet gett oss när vi nu kliver in i slutspelsbubblan, säger Eliasson.

Svensk Innebandys domarsamordnare Jonas Ahlehjelm är glad att paret får ännu ett internationellt uppdrag.

- Att Olle och Thomas nu får chansen i en stor turnering känns naturligt. De visade med sin fjolårssäsong, som toppades med SM-finalen i Ericsson Globe, att de håller en hög kvalitet. Utöver en bra spelförståelse och ett kommunikativt sätt att leda matcher, som uppskattas av lagen, ligger de långt framme vad gäller den tekniska produkten. Det är något Internationella Innebandyförbundet är väldigt måna om att marknadsföra. Från Svensk Innebandys sida är vi också övertygade om att de, precis som tidigare svenska domare, kommer vara goda ambassadörer för svensk innebandy, säger han.


Författare: Anton Rosenblad