2018-04-09 10:00

Årets spelare, kandidat 4: Albin Sjögren


Foto: Idrottsfoto

Han vann poängligan i SSL och har varit en ledande spelare i Storvreta. Nu är Albin Sjögren nominerad till Årets spelare.
- Jag har fått blomma ut i år, säger han.

Med sina 32 mål och 38 assister – på 32 matcher – vann Albin Sjögren hela Svenska Superligans poängliga. Den här säsongen har han varit giftig i alla matcher han har spelat, och själv menar han att mycket har hänt i karriären.

- Jag har fått en större roll. Nya lekkamrater i framför allt Valdemar Ahlroth som har hjälpt mig mycket. Jag har väntat på att jag ska bli den ledande spelaren i hela Uppsala. De var planen när jag kom till Storvreta. Jag har fått blomma ut i år och det känns riktigt bra, säger han.

Sjögren har alltid varit en poängspelare. Under sin juniortid i RIG Umeå öste han in poäng i division 1, men i Storvreta har det dröjt gällande poängproduktionen på samma nivå. Fram till nu.

- Jag har fått det att stämma i år. Det har gått så bra för Storvreta och då gör jag mycket poäng också. Vi har ett starkt lag och jag har varit en ledande spelare.

Vad betyder det för dig att du vann poängligan?
- Det betyder mycket. Det är inte vem som helst som vinner den. Det är ett personligt mål jag alltid har haft. Tittar man tio år tillbaka är det bara storspelare som har vunnit den, och nu är jag en av dem. Det är ett kvitto på att jag har gjort bra grejer i år.

Fakta
Namn: Albin Sjögren
Klubb: Storvreta IBK
Position: Forward
SSL-poäng 2017/18: 70 (32+38)

Tidigare presenterade kandidater:
Gustav Fritzell, Linköping IBK
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Tobias Gustafsson, Storvreta IBK

Om Årets spelare:
Fem kandidater presenteras på dam- och herrsidan. De två spelare som blir utnämnda till Årets spelare presenteras under SM-finalveckan.


Författare: Anton Rosenblad