2018-04-05 10:00

Årets spelare, kandidat 3: Tobias Gustafsson


Foto: Idrottsfoto

Tobias Gustafsson var det omtalade backnyförvärvet som fick börja med att spela center i Storvreta. Sedan återfick han sin riktiga position – och är nu nominerad till Årets spelare.
- Jag har känt lite extra press utifrån och från mig själv, säger han. 

Storvretas offensive back kom från Linköping den här säsongen. Redan i fjol var han nominerad till Årets spelare, och i år har han utvecklats på flera plan, enligt honom själv.

- Jag har känt lite extra press utifrån och från mig själv att jag vill leverera från start. Det blev ju en uppmärksammad övergång, då vill jag spela bra innebandy. Det var lite speciellt i början när jag fick spela center när vi hade kort om folk. Men det var nyttigt för att utvecklas mer som innebandyspelare, säger han.

Efter några omgångar i SSL fick Gustafsson kliva tillbaka ner på sin ordinarie backplats. Redan då hade han gjort flera mål – vilket han fortsatte med från backen.

- Som back har jag kommit i gång successivt under säsongen. Jag har blivit bättre, vilket har synts i att jag har gjort mer poäng än tidigare år.

Vad är det du har blivit bättre på?
- I det offensiva spelet har jag ett bättre tänk. Jag vågar fylla på i anfallen och vara den fjärde spelaren där. Samtidigt håller jag en balans i försvarsspelet. Det är även småsaker som jag har förbättrat, som mitt skott. Jag har gjort bra mycket mer mål än i fjol.

Att komma till en ny klubb är inte alltid det lättaste. Men Gustafsson poängterar att han har fått bra förutsättningar i Storvreta.

- Jag har blivit bra omhändertagen av alla i laget och runt omkring, och jag har fått mycket förtroende av tränarna från start. De har trott på mig, det har funnit utrymme att göra misstag och ändå spela mitt spel och utveckla det.

Fakta
Namn: Tobias Gustafsson
Klubb: Storvreta IBK
Position: Back
SSL-poäng 2017/18: 38 (19+19)

Tidigare presenterade kandidater:
Gustav Fritzell, Linköping IBK
Alexander Galante Carlström, IBF Falun

Om Årets spelare:
Fem kandidater presenteras på dam- och herrsidan. De två spelare som blir utnämnda till Årets spelare presenteras under SM-finalveckan.


Författare: Anton Rosenblad