2018-06-26 10:00

Svensk Innebandy och Uppsala ansöker om VM 2020 och 2021

Svensk Innebandy och Destination Uppsala har skickat in en gemensam ansökan om två internationella mästerskap och en internationell kongress till Uppsala.

Det handlar om U19-VM för damer den 6-10 maj 2020 och VM för damer 4-12 december 2021. Det är med gemensamma krafter för innebandyn i Sverige som Svensk Innebandy tillsammans med Uppsala som värdstad ansökt om evenemangen.

I anslutning till VM 2021 genomför Internationella Innebandyförbundet också kongressen ”IFF President’s & Member Associations meeting” den 11-12 december 2021. 

Göran Harnesk, generalsekreterare för Svensk Innebandy, om ansökan till IFF: 
− Internationella Innebandyförbundet har höga krav och förväntningar på en svensk VM-ansökan. Vi är övertygade om att vi tillsammans med Uppsala har utvecklat ett starkt och tilltalande koncept. 

− Med IFU Arena har Uppsala fått nya förutsättningar att ansöka om värdskap för evenemang i en helt annan nivå och storlek, inte minst inom innebandyn. Eftersom vi dessutom har ett långsiktigt och gott samarbete med lokala innebandyföreningar, Upplands Innebandyförbund, IFU Arena och besöksnäringen bäddar det för en riktigt hög nivå på evenemangsupplevelserna, om vi vinner hem mästerskapen,  säger Jonas Ekebacke, projektledare, Uppsala Convention Bureau, Destination Uppsala. 

Internationella Innebandyförbundet förväntas besluta i frågan under sommaren.