2018-04-11 12:30

Här är U19-damlandslagets VM-trupp


Moa Gustafsson, en van målskytt i U19. Foto: Per Wiklund

 

U19-damlandslagets förbundskapten beskriver sin VM-trupp som en av de absolut starkaste årgångarna genom tiderna. Här är laget som jagar guldet i Schweiz 2-6 maj.
- Det är ett landslag fullt med tjejer som är villiga att jobba otroligt hårt för att nå sina mål och de har ett imponerande elitidrottsbeteende, säger förbundskapten Camilla Granelid.

Sveriges U19-damlandslag har imponerat under säsongen. I Euro Floorball Tour blev det tre säkra segrar och i Finnkampen en av två vinster. Nu är truppen uttagen till VM i schweiziska St Gallen/Herisau 2-6 maj.

- Det är ett fantastiskt starkt landslag. Det finns otroliga spetsspelare som kan avgöra framåt och hålla tätt bakåt. Finland slog oss i en match i Finnkampen, så visst har vi en tuff resa att göra på VM, men vi är väl förberedda vad gäller spelarnas fysiska status och vi har hittat en tydlighet i hur vi ska spela. Grunden till topprestation ligger dock alltid i ett stenhårt jobb på banan och att vi är noga i allt vi gör. Då kommer vi bli riktigt svåra att slå, säger förbundskaptenen Camilla Granelid.

U19-damlandslaget är regerande världsmästare efter guldet i Kanada 2016, och Granelid är övertygad om att det blir en ny final 6 maj.

- Spelarna är otroligt hungriga och lojala. Det finns bra balans i laget och jag skulle kunna titulera varenda en av dem som lagspelare och matchvinnare. De är villiga att ta en roll och krydda med sin egen spets.

Landslaget VM-laddar med ett läger i IFU Arena i Uppsala dagarna innan avfärden till Schweiz.

- Vi laddar med tre träningspass och en träningsmatch i Uppsala, och förutom det en hel del lagbyggande aktiviteter och samtal som skapar trygghet i laget. 30 april ankommer vi sedan till Schweiz och hinner ha ett träningspass i matcharenan innan det är dags för premiär mot Tyskland klockan 10.00 2 maj.

Sveriges trupp till U19-VM:

Målvakter
Cornelia Palmér, RIG Umeå IBF
Elin Rosén, Linköping IBK

Backar
Linnéa Wilhelmsson, Pixbo Wallenstam IBF
Vilde Rundfloen, Nacka Wallenstam IBK
Sandra Svärd, RIG Umeå IBF
Madeleine Karlsson, Malmö FBC
Jonna Stenvall, RIG Umeå IBF
Lisa Carlsson, Täby FC IBK
Julia Näslund, Örnsköldsvik IBK

Centrar
Lisa Svarfvar, RIG Umeå IBF
Cajsa Elm, Jönköpings IK
Alicia Svensson, Fröjereds IF
Nathalie Hjertberg, RIG Umeå IBF

Forwards
Emma Stenberg, IBK Lockerud Mariestad
Amanda Ljunggren, Linköping IBK
Moa Gustafsson, KAIS Mora UIF
Wilma Johansson, RIG Umeå IBF
Ellen Bäckstedt, RIG Umeå IBF
Alexandra Terner, RIG Umeå IBF
Frida Swahn, Karlstad IBK


Författare: Anton Rosenblad