2018-04-10 14:55

Oskar Hovlund om A-landslagsdebuten: De vet vad jag har att ge


Hovlund på U19-VM i fjol. Foto: Calle Ström

Oskar Hovlund gjorde succé under U19-VM i fjol, där han var en av Sveriges absolut främsta spelare under mästerskapet. Nu får han chansen i A-landslagets trupp till Euro Floorball Tour.
- Det kommer att vara nervöst, men det är bara att ta för sig, säger han. 

Linköping IBK:s back Oskar Hovlund har gått från klarhet till klarhet det senaste året. Han var högst bidragande till att Sverige gick till final i U19-VM i Växjö i maj 2017, och där på läktaren satt A-landslagets förbundskapten Mikael Hill och såg honom briljera.

Under den här säsongen har storspelet fortsatt för Hovlund i Linköping. Och framför allt under det pågående SM-slutspelet har han imponerat.

- Innan slutspelet gick det lite knackigt, men i slutspelet har det släppt. Jag spelar med Anton Karlsson på backen och det känns som att jag kan ta för mig mer i offensiven eftersom han är så stark defensivt. Jag spelar i en bra femma, det är alla som gör varandra bättre, säger han.

Efter Linköpings tredje SM-semifinal mot Falun väntade Mikael Hill på Hovlund utanför omklädningsrummet. De pratade om matchen, och sedan sa Hill att han ville ha med honom till Euro Floorball Tour i Brno 27-29 april.

- Landslagsstaben har sett mig under slutspelet och ville ge mig chansen. Jag blev lite förvånad, men det är klart man tackar ja. Det ska bli riktigt kul. Det blir häftigt att få chansen att känna på hur det är att spela A-landskamper. Det kommer att vara lite nervöst, men det är bara att ta för sig. De vet vad jag har att ge.

Mikael Hill om Hovlund:

- Oskar hade en bra säsong redan i fjol, där han rundade av med att vara bäst i U19-VM, enligt mig. Förra säsongen spelade han både back och center, men i år har han gått mestadels back och tagit jättestora kliv. Hans erfarenhet från centerspelet gör att han är trygg högt upp i banan. Han kliver med i anfallen ofta och han har delar i sitt spel som påminner mycket om Faluns Emil Johansson.

Se hela truppen till EFT.


Författare: Anton Rosenblad