2010-09-06 13:25

Skoghalls formidabla försäsong

Det är nu mindre än tre veckor kvar till premiären av Allsvenskan. Ett lag som blir att räkna med är Skoghall. Tidigare har man slagit AIK och på söndagen spelade man hem Kallsta Open framför ögonen på bland annat sex allsvenska konkurrenter.
 


Skoghall har visat bra form under försäsongen och på söndagen spelade man hem Kallsta Open. Foto: Peter Tufvasson/Arkiv.

 
Kallsta Open är numer en av försäsongens mest prestigefyllda försäsongsturneringar och på herrsidan samlas ett antal lag precis nedanför SSL-nivå. I årets upplaga vann Skoghall sin grupp och i slutspelet besegrades i tur och ordning Lerum, Hagunda och FBC Uppsala. Lägg därtill den imponerande träningsmatchsegern mot AIK så står det klart att Skoghall blir att räkna med i Allsvenskan.

Efter en paus från tränarsysslan förra säsongen är Alex Bugarski tillbaka i Skoghalls bås. Tidigare har han varit tränare för laget i sex säsonger.

Vilken målsättning har ni den här säsongen?
– Topp 3.

Är det några speciella bitar som ni har lagt fokus på under försäsongen?
– En väldigt omväxlande försäsong, dock mycket tuff.

Vad tror du om övriga lag i serien; topplag och bottenlag?
– Svårt att säga eftersom det är så många lag vi aldrig mött.

En spelare som han tror kan få sitt genombrott den här säsongen är 20-årige backen Erik Persson. Andra spelare som är värda att hålla ett extra öga på är Henrik Stjerrnberg, Johan Djos, Kristian Wendel och Staffan Eriksson.

En annan nyhet för säsongen är att det åter kommer att spelas innebandy på hög nivå i Hammarlunden. Skoghall har nämligen fått dispens att spela sina hemmamatcher där (utom derbyt mot Karlstad).

Författare: Klas Pettersson