2010-09-23 19:06

Järfälla ska vara med i toppen

När säsongen närmar sig slutet ska Järfälla vara ett av lagen som är med och krigar om seriesegern. Det hoppas i alla fall Allsvenskans yngste tränare, Joel Weiss.


Andreas Westerlund och de andra i Järfälla hoppas vara med och kriga om seriesegern i Allsvenskan Norra. Foto: Kenneth Strignérus.


Efter 19 säsonger i sträck i högsta serien åkte Järfälla ur i våras. Men man hoppas att den allsvenska sejouren bara ska bli ettårig.

– Vi vill vara med och kriga. När säsongen närmar sig slutet ska vi vara ett av lagen som har chans att vinna serien, säger tränaren Joel Weiss till innebandy.se.

Hur ser det ut i truppen inför den här säsongen jämfört med förra?
– Som vanligt i Järfälla har det varit stor omsättning på spelare. Av de nya har framför allt Mattias Norman och Robin Landberg utmärkt sig under försäsongen.

Vilka andra spelare är viktigast för er?
– Givetvis många av dem som var med och spelade i Superligan. Framför allt Daniel Schmidt och Pelle Kjellgren har sett starka ut hittills.

21-årige Joel Weiss är utan konkurrens den yngste huvudtränaren i Allsvenskan. Han berättar om det nya - tillfälliga? -  karriärspåret, från spelare till tränare:

– Jag gick skadad under förra säsongen och visste att jag skulle operera höften och inte kunna spela den här säsongen. Tanken var att jag skulle vara assisterande tränare till Jocke Borgqvist men han valde att lämna klubben.

– Så småningom hamnade frågan hos mig om jag ville vara huvudansvarig. Jag har ju koll på spelarna och vet vad som krävs. Jag ser det som en stor utmaning.

Hur är det med den egna spelarkarriären då?
– I dagsläget står det och väger. Jag rehabtränar fortfarande och vet inte om jag kommer att kunna spela utan smärta i höften. Men målet är att jag med hård träning ska ta mig tillbaka.

I premiären ställs Järfälla i ett riktigt tungviktsmöte mot fjolårets SSL-kollega Tyresö Trollbäcken.

– Jag tror att det är bra att få möta ett lag som vi vet är riktigt bra redan i första matchen, säger Weiss.

Det ser bra ut på träningarna och det är egentligen bara en sak som stör premiären för Järfälla.

– Tyvärr är Marcus Eriksson långtidssjuk och det är ett kännbart avbräck för oss.

Författare: Klas Pettersson