2010-09-24 10:54

Hässelbys förberedelser: katastrofala

Inför den allsvenska starten har vi intervjuat Hässelbys tränare Sonny Andersson. Han beskriver lagets förberedelser inför säsongen som katastrofala.Niklas Halvarsson är en spelare som finns kvar i klubben från Hässelbys svenska juniormästarlag från 2008. Foto: Bildbyrån.


 
Sonny Andersson är ny tränare i Hässelby. Laget fick i september en förfrågan om att ta en vakant plats i Allvenskan, vilket man tackade ja till. Andersson sammanfattar förberedelserna så här:

– Katastrofala! Jag tog över huvudansvaret sent i augusti och fick då en trupp på cirka 20 personer. Tio var i väldigt dålig form, fem hade gjort ett bra jobb under sommaren och fem fick inte något kontrakt. Sedan dess har mycket kretsat kring att bygga upp fysiken och göra spelarna beredda, men jag hade gärna tagit en månad till av försäsongen till det.

Vilken är din filosofi som tränare?
– Jag tror mycket på att bygga en bra träningskultur i laget och i föreningen. Jag vill att mina spelare ser sig själva som atleter i första hand och innebandyspelare i andra hand. Detta tror jag mycket på då jag ser allt för många så kallade talanger försvinna på grund av att de går sönder eller tappar sina fördelar mot andra mer fysisk förberedda spelare.

Vilka är lagets styrkor?
– Jag upplever mina spelare som väldigt motiverade och intelligenta! De har tagit till sig, och anammat min spelidé snabbt och anpassat sig bra till ett nytt ledarskap.
 
Vilken målsättning har ni den här säsongen?
– Vi kommer främst att bygga inför framtiden under säsongen. Vi har lovat oss själva att ha tålamod och njuta av att spela i Allsvenskan. Självklart kommer vi att slåss för att hänga kvar med de förutsättningar som vi haft.
 
Nämn en eller två av era spelare som du tror får sitt genombrott den här säsongen.
– Jag tror att Andreas Lindsjöö besitter stor potential. Han har bra fysik, bra huvud men är samtidigt väldigt ödmjuk. Han kommer att bli en nyckelspelare hos oss denna säsong.
 
Vilka andra spelare bör publiken hålla ett extra öga på?
– Det är ett par som har så imponerat på mig under den korta tiden jag haft huvudansvaret. Den ena är Patrik Häggkvist som påminner mycket om Fredrik Djurling när han slog igenom. Patrik är grymt bra tränad och väldigt smart spelare. Den andra jag vill lyfta fram är Niklas Simonsson som trotts har mycket kvar att lära, uppvisat ett rörligt och följsamt sätt att agera på plan. Han är lovande och kan bli riktigt om han får några år på sig.
 
Hur är läget i laget inför premiären?
– Cirka två månader efter i planeringen. Inget att sucka över men det är vår verklighet. Trots det har vi ändå gått framåt oerhört på kort tid. 

Författare: Klas Pettersson