TV4 storsatsar på innebandy - Innebandy.se
2007-06-12 13:25

TV4 storsatsar på innebandy

Med start i höst kommer TV4 Sport att ta ett helhetsgrepp om innebandy som tv-sport. Detta står klart sedan TV4 just har tecknat ett längre avtal med Svenska Innebandyförbundet och Svensk Elitinnebandy.

TV4:s sändningar kommer att innehålla en match från varje omgång i herrarnas högsta serie.  (nytt namn på serien blir Svenska Superligan, se separat text)

– Det här skapar stora möjligheter för hela innebandyrörelsen, säger Lars-Gunnar Tjärnquist, ordförande för Svenska Innebandyförbundet.

– Med det här avtalet kan vi förvänta oss nya, intressanta grepp som utvecklar vår produkt ytterligare, säger Tjärnquist vidare.

I föreningen Svensk Elitinnebandy är Jan Ögren Fjellestad nyvald ordförande och han deklarerar att hans devis kommer att vara ”det bästa för innebandyn”, något som han anser stämmer in på det nya tv-avtalet:

– Bland det största som har hänt innebandyn under de senaste åren. Det tidigare samarbetet mellan SIBF, SEI och SVT innebär att vi har byggt upp en bra produkt. Nu tar vi nästa steg i utvecklingen.

– Till en början ska vi hitta formerna för den nya produkten och då blir det herrmatcher som kommer att sändas. Sedan kommer dock damerna att vävas in. Våra intentioner är att det ska sändas dammatcher och det pågår diskussioner om detta, säger Ögren Fjellestad vidare.

Avtalet innehåller också en ny dopningsklausul, som innebär att TV4 har rätt till kompensation för eventuella dopningsfall under avtalsperioden.

– Klausulen ska ses som en stark signal för nytänkande – både från TV4 och svensk innebandy. Det är första gången TV4 skriver ett rättighetsavtal med en dopningsklausul, men förmodligen är detta något som blir mer regel än undantag i framtiden, kommenterar TV4:s sportchef Hans Pekkari.


Författare: Klas Pettersson