2017-08-11 11:13

Välkommen till kansliet Johan Good!Upplands Innebandyförbund välkomnar vår nya medarbetare Johan Good til kansliet och passar på att ställa några frågor så att ni får möjlighet att bekanta er med Johan.

Hej Johan, och välkommen till Upplands innebandyförbund 

- Stort tack, detta ska bli riktigt spännande. Det känns jättebra att äntligen ha fått komma igång! 

Vem är Johan Good, lite bakgrund?
- Jag är 26 år och kommer ursprungligen kommer från Borås. Inledde innebandykarriären någonstans när jag gick i mellanstadiet. Tyckte det var kul som attan och lirade så mycket jag bara kunde under ungdomsåren. Sen lyckades en kamrat lura in mig på att testa att vara ledare för innebandyskolan, och det var ju hur kul som helst. Så några år senare var det som tränare jag trivdes bäst.
Jag höll igång med en 5-6 lag på den tiden, allt från knattar till juniorer så varje kväll efter jobbet hängde jag i hallen och på helgerna hade man minst 3-4 matcher.

Utbildad på Bosön, eller hur?
- Jajamänsan, jag insåg att ska jag ta nästa steg i utvecklingen så är en utbildning en bra grund att kunna stå på för att gå vidare.  Så har pluggade två år ute på Bosön där jag studerat Idrottens Tränarlinje, och fått med mig en massa kunskaper, men framförallt ett fantastiskt nätverk inom idrottsvärlden genom alla personer man lärde känna under åren där. 
Parallellt med utbildningen var jag även aktiv som tränare för Huddinge IK:s damjuniorer. 
 
Hur länge har du befunnit dig i Uppland och den uppländska innebandyn?
- Jag flyttade till Uppsala för två år sedan, jag har under den tiden jobbat på innebandygymnasiet och inom FBC Uppsala. Jag trivs jättebra i staden det är en härlig plats att bo på för en innebandynörd som jag med den en häftig innebandykultur som finns i distriktet. Jag har även varit aktiv som tränare för FBC Uppsala/Hagunda IFs damjuniorer under dessa år.  

Vad blir dina uppgifter på Upplands innebandyförbund?
- Jag har en kombinerad tjänst som är upplagd så att jag jobbar 50 % på innebandygymnasiet och 50 % på Upplands innebandyförbund. På UIBF är jag utvecklingskonsulent och jobbar med spelarutveckling, ledarutveckling, föreningsutveckling och har även uppgifter kring distriktslaget. Jag tycker att rollen passar mig bra då jag brinner mycket för de uppgifter jag kommer jobba med.
Det stora projektet blir att fortsätta att implementera den spelarutvecklingsplan som förbundet tagit fram där tanken är att spelarutvecklingen skall vara i full drift till säsongen 2018/2019. Sen är förhoppningen att i början av vecka 33 presentera en del nya inslag inom ledarutvecklingen.   
  
Härligt och en än gång välkommen, och lycka till!
- Tack!

Författare: Simon Andren