2012-09-24 14:24

Swish - ny betalningsmöjlighet för kassörer till domareUpplands innebandyförbund erbjuder lagkassörer och domare en ny enkel rutin som ersättning för kontant betalning mellan kassörer och domare. Tjänsten lanseras av bankerna i december 2012 och kan på sikt ta över all kontanthantering. Detta är i dagsläget endast ett möjligt alternativ och inget som påtvingas er utan se det som en möjlighet!

Swish
Swish är ett nytt enkelt sätt att skicka pengar till andra privatpersoner via mobilnumret. Med Swish kommer pengarna in på mottagarens konto direkt, oavsett bank. Swish lanseras under hösten och är ett unikt samarbete mellan Sveriges största banker.

Det här är Swish
Swish är ett nytt enkelt sätt att skicka pengar till andra privatpersoner via mobilen. Och allt som behövs är mobilnumret och pengarna kommer in på mottagarens konto direkt, oavsett bank. En användbar tjänst som vid en Blocket-försäljning, att dela på restaurangnotan, samla ihop till en present och mycket annat. För att kunna skicka pengar med Swish behöves en iPhone- eller Androidtelefon. Mottagaren kan ta emot en Swish betalning oavsett telefontyp.

Kunden ansluter sig till Swish och Mobilt BankID i internetbanken och laddar ner Swish appen och BankID säkerhetsapp i App Store eller Google Play. Swish lanseras under hösten och är ett unikt samarbete mellan Swedbank och sparbankerna, Nordea, SEB, Handelsbanken, Danske Bank och Länsförsäkringar.

Fördelar med Swish

·         Bankkontot ansluts till mobilnumret
·         Tryggt och säkert
·         Insättning på mottagarens bankkonto i realtid

Fem enkla steg för att komma igång

1.     Logga in på internetbanken
2.     Anslut till Swish
3.     Beställ Mobilt BankID
4.     Ladda ner Mobilt BankID i App Store eller Google Play och aktivera appen
5.     Ladda ner Swish i App Store eller Google Play och aktivera appen
 
Om kunden redan har Mobilt BankID behövs inte steg 3 och 4.


Författare: Simon Andren