2015-12-03 10:17

Storvretas certifieringsresa inleddNu är det klart-  Storvreta IBK kliver in i projektet Certifierad förening.
Under gårdagskvällen blev det klart att Storvreta IBK kliver in i projektet Certifierad förening. Under de närmsta 6 månaderna kommer föreningen tillsammans med Upplands Innebandyförbund arbeta aktivt med föreningsutveckling samt Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU).

Kvällen präglades av entusiasm och flera bra synpunkter kring hur föreningen skall anta sig uppgiften luftades. Vi på Upplands Innebandyförbund tillsammans med SISU Upplands ser fram emot ett gott samarbete!

Kristofer Widlundh, utvecklingskonsulent på UIBF och som håller i certifieringen säger följande:

Det är fantastiskt vilket engagemang det finns hos föreningarna. Man märker att det finns en drivkraft till att utveckla sin förening organisatoriskt och att de vill få en kvalitetsstämpel på sin förening. Med detta projekt byggs det förhoppningsvis också broar sinsemellan föreningar som gör att vi tillsammans hjälps åt till att skapa en attraktivare idrottsmiljö i den uppländska innebandyn. Vi behöver ta det ansvaret, vilket jag tycker mig se redan nu. Fler föreningar har hört av sig och är nyfikna kring vad certifierad förening innebär och det finns föreningar som är intresserade av att kliva in i en certifieringsfas. Det bådar gott inför framtiden!  

Vi säger varmt välkomna till Storvreta!Föreningar som är inne i projektet just nu är:
Tierp IBK
Stenhagens KK
Hagunda IF
FBC Uppsala
Storvreta IBK

 Är ni som föreningen intresserade av att veta mer om projektet, vänligen kontakt Upplands Innebandyförbunds kansli alt läs om projektet via denna länk:
http://www.innebandy.se/Uppland/UIBF-informerar/Certifierad-forening/                    
Författare: Simon Andren