Inbjudan till DM 29/3 - 3/4! - Innebandy.se
2017-02-22 14:47

Inbjudan till DM 29/3 - 3/4!

Inbjudan till DM och 30-årsjubileumshelg
Upplands Innebandyförbund bildades den 4 juni 1987 vilket innebär att vi fyller 30 år i år. Detta vill vi fira med alla våra vänner. Onsdag 29 mars till måndag 3 april bjuds därför alla våra föreningar in till en stor DM-helg i IFU Arena. Förutom matcherna kommer vi också att lägga in några externa ”event” under helgen.

DM spelas i gruppspelsform med efterföljande slutspel. Alla finaler spelas måndag 3 april. Räkna med gruppspel en av kvällarna onsdag, torsdag, fredag eller på lördag samt slutspel på helgen.

Klasser:
Damer: (A-licenser samt max två B-licenser per match, ev ytterligare B-licensdispenser från seriespelet gäller även i DM)
DJ: (1997-2000)
F15: (2001-)
F14: (2002-)
F13: (2003-)
F12: (2004-)

Herrar: (A-licenser samt max två B-licenser per match, ev ytterligare B-licensdispenser från seriespelet gäller även i DM)
HJ19: (1997-)
HJ17: (1999-)
P15: (2001-)
P14: (2002-)
P13: (2003-)
P12: (2004-)

Uppvisningsmatcher:
Vi kommer också att spela några poolspel på liten plan 3 mot 3 med målvakt. Vill ni delta i dessa poolspel anmäler ni er via formuläret nedan. Dessa matcher spelas under helgen, antingen lördag eller söndag. Anmälningsavgift 300 kr/lag. Upplands Innebandyförbund står för arrangemang, domarkostnad, hallhyra osv.

Flickor blå 05/06 (Begränsat antal platser)
Flickor blå 06/07 (Begränsat antal platser)
Flickor grön 07/08 (Begränsat antal platser)
Flickor grön 08/09 (Begränsat antal platser)

Pojkar blå 05/06 (Begränsat antal platser)
Pojkar blå 06/07 (Begränsat antal platser)
Flickor grön 07/08 (Begränsat antal platser)
Flickor grön 08/09 (Begränsat antal platser)

Om för många föreningar anmäler sig till poolspelen kommer vi att lotta ut platserna efter 16/3. Hur många poolspelslag vi får plats med beror på hur många lag som anmäler sig i de äldre klasserna i DM.

Åldersdispenser:
Det finns en generell åldersdispens som innebär att maximalt tre spelare som är födda max ett år tidigare än aktuell åldersklass får delta per match i DM. Detta ska inte användas för att toppa laget utan för att spelare som deltagit i seriespelet också ska få möjlighet att delta i DM. De överåriga spelarna blir låsta vid det yngre laget och kan inte delta i sin egen ålder eller äldre klasser. Har ni fler än tre överåriga spelare får de antingen turas om eller så får ni anmäla er till en äldre klass. Spelare som är två år äldre än aktuell åldersklass kan inte delta utan ska dessa spelare vara med och spela får ni anmäla laget till en äldre åldersklass.

Kombinerade lag:
Kombinerade lag där två föreningar delar på ett lag får delta i DM under förutsättning att de spelat årets seriespel i kombinerad form.

Spelform:

DM spelas i gruppspelsform med 2-4 gruppspelsmatcher. De bästa lagen från varje grupp går vidare och spelar utslagsmatcher. Det är fri lottning mellan alla anmälda lag oavsett hur det gått i tidigare seriespel. På herr- och damsidan kommer vi dock att göra jämna grupper. Se denna nyhet: http://www.innebandy.se/sv/Uppland/UIBF-informerar/Nytt-upplagg-for-senior-DM/

Matchtid:
Matchtiden anpassas till hur många lag som anmäls. Spelar ni i en grupp med 4-5 lag blir matcherna lite kortare och spelar ni i en grupp med bara tre lag blir matcherna längre.

Hur många lag kan vi anmäla?
Föreningar kan anmäla valfritt antal lag i alla klasser. Föreningen behöver inte ha deltagit i seriespel i den klass de anmäler sig till. Om mer än ett lag anmäls i en och samma klass kan spelarna inte flyttas mellan lagen utan varje spelare blir låst vid det lag de först deltar i.

Kostnad?
Anmälningsavgiften är 300 kr per lag. Upplands Innebandyförbund står för hallhyra, priser, sekretariat och speaker till alla matcher. Lagen betalar varsin domare vid varje match. Domararvodet bestäms utifrån hur långa matcherna är och meddelas efter att spelschemat är klart. Räkna med att arvodet ligger på samma minutpris som i seriespelet.

Sista anmälningsdatum är torsdag 16/3:
Anmälan görs via webbformulär på Upplands Innebandyförbunds hemsida senast torsdag 16 mars. Fungerar inte formuläret går det bra att maila motsvarande uppgifter till kansliet@uibf.se , föreningen behöver inte anmäla alla lag i en klump utan kan komplettera med nya lag hela vägen fram till 16/3.

Anmäl er via denna länk: http://www.innebandy.se/Uppland/Tavling1/Anmal-er-till-ungdoms--och-junior-DM/


Författare: Simon Andren